Marţi, 19 martie 2024 - 8:35:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Minciuni, dezinformări, îmbârligări, doar pentru ca Răchită să pună laba pe Petrolul!


22 iulie 2021



Telenovela Petrolului pare a nu avea final. De câteva luni asistăm la un asalt cu toate mijloacele din partea primarului Andrei Volosevici, secondat de consilierul său personal Octav Preda şi consilierul local Dragoş Măchiţescu (care va face obiectul unor dezvăluiri uluitoare într-un material viitor!!!) asupra "moşuleţilor" care, spre nemulţumirea edilului şi a găştii sale, deţin CIS-ul (Certificatul de Identitate Sportivă). 

Într-o perioadă în care Ploieştiul este sufocat de gunoaie, în care nu avem marcaje rutiere şi în care străzile sunt pline de gropi, într-o perioadă în care siguranţa cetăţeanului nu mai există şi asistăm la crime, violuri, tâlhării, agenda publică a primarului ales al Ploieştiului are un singur punct: Petrolul Ploieşti! 

Nu există săptămână în care să nu asistăm la noi aşa zise runde de discuţii între liberalii Volosevici, Nicodim, Preda şi Măchiţescu şi suporterii (cei care au mai rămas cu coloană vertebrală şi nu acceptă manipularea) sau reprezentanţii ACS Petrolul 52. Miza reală a acestei presiuni (fostele glorii ar putea să acuze în orice moment primarul de hărţuire şi încercare de intimidare) o reprezintă un singur personaj: Valeriu Răchită, care este musai să fie uns cel mai tare din parcarea Petrolului! De ce? Pentru că este prietenul lui Andrei Volosevici şi nu se mulţumeşte cu postul de...antrenor, director sportiv,director general, consilier al directorului sau ce o mai fi pe la CSM Ploieşti (multe dintre aceste posturi neexistând în organigrama postului, dar acest aspect îl va lămuri ancheta Poliţiei...). Nu, Răchită TREBUIE să fie şeful Petrolului şi punct! 

Culmea este că în urmă cu vreo lună şi jumătate, marele manager publica pe pagina personala de Facebook o lacrimogenă renunţare la orice idee legată de Petrolul, explicând atunci (în termeni frumos meşteşugiţi de PR-ul lui Andrei Volosevici...) că nu doreşte să împiedice în niciun fel salvarea clubului.... Se aştepta probabil ca suporterii să se lege cu lanţuri de maşina lui şi să îl roage în genunchi să fie unicul şef al clubului. Cum nu s-a întâmplat aşa ceva, renunţarea a durat vreo două zile, după care şi-a reluat mai agresiv atacurile către actualii conducători ai clubului. Singurul care a scăpat de atacurile infecte ale managerului a fost Mircea Dridea, dar restul membrilor fondatori au fost făcuţi în toate felurile de către personajul care în 2016, atunci când era consilierul pe probleme de sport a primarului Adrian Dobre refuza orice colaborare cu noua echipă, motivând că are alte proiecte în derulare. Ba mai mult, îi lăsa pe Dridea & Co să îşi anunţe noul proiect în faţa statuii lui Ilie Oană, pe o căldură de 40 de grade, din simplul motiv că nu a dorit domnia sa să le permită accesul în sala de conferinţă. (Chiar dacă a încercat să demonteze acest incident, articolele şi înregistrările presei de la acel moment nu pot fi şterse şi stau mărturie a "iubirii necondiţionate"  a lui Răchită faţă de Petrolul! )

Licitaţia refuzată din cauze economice! 

Actualii conducători ai clubului sunt atacaţi pentru faptul că nu s-au prezentat la licitaţia pentru mărci. Orice om cu scaun la cap nu s-ar fi prezentat! Într-o perioadă în care firmele sunt extrem de slăbite de efectele economice ale pandemiei de coronavirus, să afirmi că era simplu de participat la licitaţie înseamnă că nu ai făcut niciodată afaceri. Prezenţa la licitaţie (alături de un club prieten, aşa cum bate câmpii Octav Preda pe pagina sa de Facebook) însemna să scoţi din buzunar 2 miliarde de lei, plus încă vreo 14.000 de lei costul caietului de sarcini şi taxa de participare la licitaţie. Alooo, domnilor! În România anului 2021, ca cineva să îşi permită să arunce peste 2 miliarde pe geam, doar pentru că aşa vor unii domni din conducerea oraşului, înseamnă că a cam pierdut legătura cu pământul. Sunt convinsă că mi se va spune că un miliard (garanţia firmei...prietene care ar fi participat la licitaţie doar pe post de ...ajutor) urma a fi recuperat....Păi ştiţi cam în cât timp? Vă spun eu, în vreo trei luni! Gândire perfect economică! 

Păi a fost mult mai simplu pentru actualii şefi ai clubului să înregistreze la OSIM brandul FCP, operaţiune care a costat mai puţin de o mie de euro, decât să arunce 14.000 de lei (aproximativ 3000 de euro) la gunoi! Şi aici sunt convinsă că mi se va transmite că FCP nu este Petrolul...Nu o fi, dar este un club care deţine dreptul de a juca la Liga a 2 a! Este un club pe care băieţii aia din Primăria Ploieşti şi-l doresc cu ardoare şi este un club care de bine, de rău duce tradiţia fotbalului din Prahova mai departe. 

Răchită, veşnicul deştept!

Dar să revenim la oile noastre sau mai bine spus ale managerului-juristului-inginerului Răchită! Băiatul ăla care plângea pe Facebook că se retrage din orice asociere cu brandul Petrolul şi că i-a comunicat acest lucru şi lui...Andrei, prietenul său. Deci, Răchită renunţacul se lăuda cu o zi înainte de întâlnirea cu suporterii, într-o emisiune la un post TV local, că în momentul în care va fi acceptat preşedinte al clubului are asigurată suma de 1,8 milioane de euro! De unde? Păi vreo 600.000 de euro de la Hale şi Pieţe (deci în loc să reabilităm mizeria aia de Piaţă Central, noi băgăm bani în fotbal, că aşa e la Ploieşti! ),  vreo 700.000 de euro de la Primăria Ploieşti (domnilor consilieri ştiaţi că urmează să fiţi obligaţi să votaţi astfel de sume? ) şi 500.000 de euro de la Veolia. Plus, că ar fi o mulţime de firme prietene care aşteaptă doar instalarea lui Vivi ca să verse bani către club (Dle Răchită, pe lista asta sunt şi firmele cărora le-aţi impus să taie finanţarea către Stiri Actuale? Supravieţuim şi fără banii respectivi, spre supărarrea dvs şi a dlui primar Volosevici!!! ).  Apoi, la întâlnirea cu suporterii, acelaşi Răchită bătea cu pumnul în masă şi le dicta consilierilor prezenţi (doar 3 la număr) să facă rapid o nouă hotărâre de consiliu pentru asocierea cu actualul club. Păi, oare i-a spus cineva juristului Vivi că o licitaţie aflată deja în derulare nu poate fi anulată? Că dacă o anulezi, se cam aude zgomot de cătuşe? (Bine nu vorbim nici despre faptul că prezenţa viceprimarului Dan Nicodim la întâlnirea respectivă seamănă uşor a conflict de interese, viceprimarul făcând parte şi din comisia de licitaţie a mărcilor...) Vivi a cerut o nouă hotărâre de consiliu, iar oamenii din Primărie, trebuie musai să îi respecte dorinţa! 

În toată această încordare de muşchi, cei care pierd sunt iubitorii fenomenului fotbalistic, cei care vindeau mici pentru a plăti salariile jucătorilor la Liga a 4a (atunci când Vivi refuza alăturarea de proiect pentru că Liga a 4 a se joacă la ţară şi nu se putea ca managerul să îşi umple pantofii de noroi!!!). Orgoliile şi manipularea încercată de Andrei Volosevici, Vivi Răchită, Octav Preda şi Dragoş Măchiţescu ar cam trebui să înceteze! Nu de alta, dar ei au sacii în căruţă, au joburi plătite bine la Primărie, şi-au angajat rudele pe la CSM sau în diverse instituţii din subordinea municipalităţii şi se folosesc de acest scandal care întinde nervii doar pentru imaginea lor personală!

Şi poate, dle primar Volosevici convocaţi astfel de întâlniri săptămânale şi cu cei care se ocupă de curăţenia Ploieştiului sau cu cei care sunt victime ale accidentelor de circulaţie cauzate de lipsa marcajelor rutiere! 


PS. Nu am înţeles în ce calitate a participat Vivi Răchită la întâlnirea cu suporterii. Nu de alta, dar la CSM Ploieşti mai sunt încă vreo 10 antrenori la fotbal şi nu i-am văzut în sală şi pe aceştia!!!! 



FOTO: Ziarul Incomod




 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro