Marţi, 19 martie 2024 - 10:26:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Încă o victorie pentru Lupii Galbeni! Petrolul pe primul loc, dar nimeni din tabăra....cealaltă nu îi felicită pe elevii lui Nae Constantin!


28 august 2021



Cu 12 puncte în clasament, ACS Petrolul 52 urcă pentru aproximativ 24 de ore pe primul loc în clasamentul Ligii a 2 a! Elevii lui Nae Constantin sunt la a treia victorie consecutivă, iar în partida disputată sâmbătă pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti am asistat la o premieră în fotbalul românesc. Diarra a reuşit să înscrie toate cele patru goluri în poarta brăilenilor. Diarra, născut în Mali, este singurul fotbalist care activează în România care reuşeşte o asemenea performanţă. Mai există una asemănătoare, datând din 1977. Aparţine tot unui petrolist. Nicolae Toporan reuşea în 1977 să înscrie cinci goluri în poarta celor de la Unirea Focşani (scor final 5-0). 

Surprinzător este că antrenorul Nae Constantin (un ploieştean pur sânge, aşa cum au cerut mult timp suporterii!) nu foloseşte niciodată aceeaşi echipă. Constantin contrazice astfel o cutumă a fotbalului mondial care spune că primul 11 câştigător nu îl schimbi niciodată (decât dacă vreun titular este accidentat sau a acumulat cartonaşe). În partida cu Dacia Unirea Brăila, Nae Constantin a avut 6 schimbări faţă de partida de la Târgu Jiu. Şi din nou, le-a dat gir tinerilor proveniţi din pepiniera clubului. Astfel, suporterii (care au scandat pe tot parcursul meciului) i-au văzut în teren pe tinerii Ţicu (şi de această dată căpitan al echipei), Manolache, Mario Bratu, Mihai Constantinescu şi au asistat la un nou debut la echipa mare. Tânărul portar Andrei Jercălău a debutat la doar 16 ani în Liga a 2 a. 

Este uimitor însă faptul că marii petrolişti din administraţia locală nu au avut niciun mesaj de felicitare pentru elevii lui Nae Constantin. Nici primarul Andrei Volosevici şi nici consilierii locali PNL care se laudă cu dragostea lor pentru club nu au avut nici cel mai mic gest de a felicita echipa care arată din ce în ce mai bine şi care îşi joacă şansele de a ajunge în Liga 1. 

În schimb, am constatat un alt fenomen...Au început să apară comentarii de genul...ok, dacă promovaţi ce faceţi în Liga 1, ce proiect aveţi... Mi se pare incredibil, mai ales că până la promovare mai e cale lungă. Să fie oare următorul trend pe care grupul de la Primăria Ploieşti care îşi doreşte cu orice preţ să pună mâna pe echipa de Liga a 2 a îl va promova în următoarea perioadă? 

Deocamdată, Petrolul merge miercuri, 1 septembrie, la Plopeni, pentru meciul din Cupa României, iar pe 11.09 va merge la Unirea Slobozia pentru partida din etapa a 6 a a Ligii a 2 a.

Deci, aşa cum spuneam şi într-un articol precedent...Ce mai vrei, Răchită? Ce mai vrei, Volo? 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro