Marţi, 19 martie 2024 - 8:44:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Romică Ciobanu, sfat pentru fostul preşedinte al Petrolului, Cristi Vlad: FOTBALUL SE ANTRENEAZĂ, NU SE CUMPĂRĂ!


14 mai 2019

Romică Ciobanu, antrenorul care a reuşit să ducă Petrolul în Liga a 2 a, a acceptat să vorbească în exclusivitate pentru Ştiri Actuale despre echipa de fotbal fanion a Ploieştiului, dar şi despre problemele care au dus la despărţirea sa de clubul ploieştean.

Ciobanu ne-a spus că a acceptat să vină să preia banca tehnică a Petrolului în ianuarie 2018 deoarece îi plăceau "suporterii,brandul,tradiţia, dar şi condiţiile excelente pentru Liga a  3 a".

Fostul antrenor ne-a explicat cum s-a ajuns şi la despărţirea sa de Petrolul

"Plecarea mea de la Petrolul se datorează în primul rând deja fostului preşedinte, împreuna cu grupul de jucători apropiat lui cu ajutorul cărora l-a îndepartat şi pe Leo Grozavu. Ei nu pot accepta faptul că antrenorul conduce vestiarul. Acel grup nu a putut bate Alexandria în meciul tur când eram antrenor acolo, iar în retur Petrolul cu mine antrenor a câştigat pe terenul Alexandriei cu un categoric scor de 4-1. Concluzia: grupul magnific de jucători nu era atât de puternic fotbalistic aşa cum se credeau până la venirea mea, iar pentru că de la venirea mea o parte a acelui grup nu se mai regăsea în primul 11 nu le-a căzut bine. Au făcut front comun cu preşedintele clubului şi l-au convins pe Mădălin Mihailovici să mă schimbe", ne-a declarat Romică Ciobanu.


"Nu a fost respectată din partea preşedintelui strategia despre care am vorbit la venirea mea la Petrolul. Adică formarea echipei pentru Liga a 2 a, încă de la Liga a 3 a. Acesta a preferat să meargă pe mâna jucătorilor vechi. Este ciudat faptul că fostul preşedinte Cristi Vlad a reuşit să intre în conflict atât cu mine, cât şi cu ceilalţi antrenori. Şi are o strategie urâtă: asmute jucătorii apropiaţi lui asupra antrenorilor, în momentul în care aceştia nu sunt de acord cu interesele lui. Nu îşi asumă nicio greşeală. iar drept dovadă este faptul că şi acum este în club după ce şi-a bătut joc de o gramadă de oameni: antrenori, jucători, dar mai ales suporteri. Am fost dat afară de la Petrolul după ce mi-am îndeplinit obiectivul, iar Mădălin Mihailovici s-a complăcut, a închis ochii şi a crezut 'poveştile' acestui preşedinte care a dus clubul în situaţia actuală", a continuat Ciobanu.



Romică Ciobanu consideră că "prin plecarea lui Mircea Dridea se va adânci şi mai rău ruptura dintre suporteri şi actuala conducere a clubului."

L-am întrebat pe fostul antrenor al Petrolului şi care este implicarea lui Mihailovici la Petrolul, dar şi dacă poate fi comparat cu Gigi Becali

"Este adevarat ca este nr 1 în club,  iar cât am fost eu antrenor m-am bucurat de respectul dânsului. Atitudinea şi implicarea în treburile antrenorului nu au fost niciodată ca a lui Gigi Becali", ne-a spus Ciobanu

În finalul discuţiei i-am adresat lui Ciobanu câteva scurte întrebări şi vă prezentăm răspunsurile integrale. Iar sfatul pe care Romică Ciobanu il dă lui Cristi Vlad pe final este în acelaşi timp şocant şi devastator:

 1. Ce model de antrenor iti place ?

Entuziasmul lui Klopp, jocul ofensiv al lui Guardiola, agresivitatea lui Simeone.

2. Cum vezi clasamentul final liga 2 ?

1. Chindia, 2 .Cluj, 3. Clinceni, iar restul nu mai conteaza...

3. Te vei mai intoarce vreodata la Petrolul antrenor ?

M-aş întoarce la Petrolul cu mare drag, în primul rând ca să demonstrez că puteam duce echipa mult mai sus decât este acum. Am şi un sfat prietenescu pentru deja fostul preşedinte: FOTBALUL SE ANTRENEAZĂ, NU SE CUMPĂRĂ!


 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro