Competiţiile din fotbalul judeţean abia au început şi din păcate au debutat cu incidente grave.
Partida dintre Viitorul Proviţa de Sus şi Triumf Poiana Câmpina, contând pentru Turul 2 al Cupei României, s-a lăsat cu plângeri la poliţie pentru agresiune. Din păcate, principalul agresor a fost primarul-jucător Ovidiu Movileanu, care nemulţumit de scorul meciului a început (ajutat de preşedintele clubului şi de mai mulţi suporteri) să înjure arbitrii! Unul dintre suporteri (care se pare că este chiar preşedintele echipei de fotbal) l-a lovit pe tuşierul Romulus Sprînceană, iar de aici a început un adevărat circ.
Partida a fost arbitrată de Andrei Oprea, la centru, ajutat de Romulus Sprînceană şi de Raul Bănăseanu. Observator a fost Vasile Bădilă.
Sub ploaia de lovituri, arbitrii abia au reuşit să ajungă la vestiare, iar după au mers pentru a reclama agresiunea la Poliţie.
Din păcate, Ovidiu Movileanu nu este la primul incident de acest gen, fiind recunoscut pentru violenţa de care să dovadă pe terenul de fotbal. Spre exemplu, în 2016, imediat după ce a fost ales primar, Movileanu a luat la bătaie un fotbalist de la o echipă adversă, tot într-un meci de Cupa României. Mai mult, primarul-fotbalist se laudă cu relaţii politice importante şi spune tuturor că el este şeful şi că pe el nu-l sancţionează nimeni.
Poate că şefii politici ai primarului Movileanu ar trebui să îi atragă atenţia că un astfel de comportament este ruşinos pentru un ales local si probabil va fi sancţionat la vot la următoarele alegeri locale de către alegătorii din Proviţa.
Pe de altă parte, sperăm ca membrii Comisiei de Disciplină să dicteze sancţiuni dure în acest caz, mai ales că agresorul-primar are antecedente în violenţele pe terenul de fotbal. Credem că a venit momentul ca AJF Prahova să nu mai accepte astfel de incidente pe terenul de fotbal şi considerăm că doar excluderea echipelor puse pe scandal din toate competiţiile judeţene îi va potoli pe scandalagii. Fotbalul este un sport frumos şi este păcat să fie murdărit de astfel de personaje, care se cred mici dumnezei ai comunităţilor locale.