Joi, 25 iulie 2024 - 3:57:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Jurnaliştii din reţeaua PRESShub, despre RTV: Cerem CNA să sancţioneze derapajele


22 aprilie 2023


 


Peste 1.600 de ziarişti, medici, profesori, artişti, scriitori şi nu numai s-au mobilizat în faţa noului şi unuia dintre cele mai grave derapaje comise de România TV, cu privire la cazul jurnalistei Iulia Marin, care s-a stins la doar 32 de ani, după o luptă cu suferinţa psihică şi o carieră profesională remarcabilă.   Printre semnatari ne numărăm şi noi, echipa Stiri Actuale, care nu puteam accepta un astfel de comportament.

România TV s-a referit la situaţia jurnalistei în termeni retrograzi: „Oamenii ăia sunt tulburaţi psihic, produceau materiale de presă. Pixul domnişoarei Marin e o armă. Care folosită cu ticăloşie poate distruge destine”.

Alte fragmente din ceea ce au susţinut moderatorul Victor Ciutacu şi invitaţii săi:

„Schizofrenia de care suferea (…) nu era un secret pentru nimeni, cu atât mai puţin pentru şefii ei direcţi (…) nu erau un secret nici nopţile petrecute la spital (…)”

„Şi tot ei, purii şi revoltaţii au publicat (Libertatea, n.red.), cunoscându-i starea şi diagnosticul, ba chiar pe post de editorial delirul ei din salonul cu oameni cu discernământ îndoielnic, expunând-o judecăţii nedrepte a semenilor şi punându-i eticheta de rătăcită promovată ca experiment de presă”.

PRESShub, cea mai răspândită reţea de presă din România, condamnă atitudinea RTV cu privire la jurnalista Iulia Marin.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 iulie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro