Vineri, 26 aprilie 2024 - 6:36:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Punctul G al modului Hybrid- Şedinţa de Consiliu Local (Astăzi Comuna Târgşoru Vechi)


1 iulie 2022
Gabriel Wilhelm CIURCANU



Iata ca acest cuvant nascut, crescut, dar mai ales adaptat la diferite situatii romanesti, isi face simtita prezenta din ce in ce mai mult in viata noastra. Trecem rapid peste asocierile din agricultura, auto si serviciu si ne oprim la modul hybrid prin care se poate desfasura o sedinta de Consiliu Local in comuna Targsoru Vechi.

Rezuma fapte si aspecte evidentiate de consilieri la sedinta din data de 29.06.2022, sustinute de filmarile sedintei transmisa live pe Facebook si incercam sa expunem situatiile ca un semnal de alarma ca modul hybrid poate sa deterioreze integritatea unui om pus (ales, votat, decis, obligat, si alte sinonime) sa reprezinte cetatenii si sa voteze pentru bunastarea lor (folosim pluralul, da??). Ca stim ca unii folosesc singularul si voteaza in acord cu subiectul. Ce s-a intamplat?

-       Sedinta de Consiliu se desfasoara fara prezenta D-lui Primar, motivele sunt diverse si multiple, nu e nici prima nici ultima in acest format – clar este model hybrid

-       Dar, Dl Primar, din partea PNL, are majoritatea in Consiliu prin consilierii PNL deci nu e chiar modul hybrid, are majoritatea la vot la toate proiectele existente si agreate indiferent de plural sau singular. Daca opozitia formata curajos de USR+PSD (mi se pare mie ca acesti curajosi pun politicul pe locul 2) convinge un singur consilier PNL ca proiectul nu are suficiente argumente de implementare, intram in modul hybrid, se schimba directia si consumul de combustibil (apare pe bord mesajul “error”)

-       La sedinta de Consiliu din data de 29 iunie 2022, consilierii din USR/PSD au semnalat catre presedintele de sedinta ca unul dintre “consilieri” , dl. Ungureanu Constantin din partea PNL, prezinta semne de consum alcool si posibila euforie/betie care il impiedica sa-si exercite atributiile de consilier conform legii. De altfel, un demers venit tocmai din Oltenita scotea in evidenta necesitatea testarii inainte de fiecare sedinta, cu aparatul etilotest, astfel incat capacitatea celor prezenti sa fie la standarde de 0% alcool in sange si nu in modul hybrid unde un spritz, un paharut, o cinzeaca, un ciric sau o stampa nu ar strica ci chiar ar aduce culoare sedintei. Eventual si un posibil scandal, asa cum descoperim in aceasta sedinta , furtunoasa cum ar zice Caragiale, hybrid cum am spune noi care am alocat timp sa o vedem online.

(https://www.petitieonline.com/petiie_antialcool_la_edine_i_activiti_publice_ale_aleilor)

-       Iata ca in modul hybrid de sedinta Consiliu, se poate vota cu asumarea de catre presedintele de sedinta ca nu e nicio problema (ce nu ne place chestia asta cu “imi asum” ca persoana si noi platim efectele ca populatie/cetateni), iar dl. Dragan Petre, presedinte de sedinta (tot de la PNL) nu si-a indeplinit atributiile conform legii si nu a efectuat nici macar o mustrare, bataie de obraz, urecheala, tras de perciuni, etc iar consilierii ar fi trebuit sa nu accepte continuarea sedintei fara nicio actiune din partea dumnealui. https://lege5.ro/Gratuit/gqydenzs/sanctiuni-regulament?dp=gizdanzugy4di

-       Ca modul hybrid sa fie turat la maxim, apare dl consilier Veselin Emil si afirma  ca si el a baut, ca este in stare de ebrietate si sa puna fiola la toti. Cred ca este o expresie hybrida de mistocareala sau chiar adevarul-adevarat, nu o sa stim niciodata, dar faptul ca de bunavoie si nesilit de nimeni declara asta, credem ca latura politica poate sa fie mai daunatoare decat alcoolul.

Noi, unii cetateni din aceasta comuna, Targsorul Vechi, credem si speram ca acest mod hybrid de administratie bazat si sustinut de politic fara sustenabilitate si integritate trebuie stopat. Credem si speram ca inca mai exista oameni care doresc si pot sa faca lucruri bune, conform cu asumarea juramintelor la inceputul de mandat iar modul hybrid sa ramana valabil pentru munca si automobile, in comuna noastra nu vrem sa-l mai acceptam, nici macar sa-l mai toleram.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro