Joi, 25 aprilie 2024 - 5:08:31
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


OMV Petrom finanţează ”Fondul Prahova pentru Educaţie” cu scopul a susţine idei şi proiecte în domeniul educaţional


26 mai 2022



Fundaţia Comunitară Prahova lansează „Fondul Prahova pentru Educaţie”, un fond de finanţare privată coordonat de Fundaţia Comunitara Prahova, finanţat de OMV Petrom, cu contribuţia Poerner România,  pentru a susţine proiecte educaţionale dezvoltate de către organizaţii neguvernamentale,  unităţi de învăţământ  sau instituţii publice din judeţul Prahova.

Pentru a atinge obiectivul programului, de a activa comunităţi în jurul unor iniţiative de educaţie, finanţările vor fi acordate sub formă de granturi  pe baza unui concurs de proiecte.

OMV Petrom sprijină activităţile Fondului cu 1.000.000 lei, din care valoarea granturilor nerambursabile este de 850.000 lei, la care se adaugă suma 30.000 lei prin contribuţia Poerner Romania, partener de business OMV Petrom. Scopul fondului este de a finanţa anul acesta între 7 şi maxim 10 proiecte medii şi mari educaţionale din judeţul Prahova, proiecte ce transformă comunitatea şi oferă un mediu propice dezvoltării copiilor. Primul apel de proiecte are loc în perioada 26 mai – 26 iunie 2022.

Adrian Nicolaescu, Director Optimizare Lanţ Valoric Est OMV Petrom: „Educaţia este unul dintre domeniile în care trebuie să investim în mod constant pentru că astfel investim în viitorul nostru. Fondul Prahova pentru Educaţie este o astfel de investiţie în prezent pentru viitor. Prin acest parteneriat ne-am propus să activăm membrii comunităţii astfel încât să contribuim împreună la îmbunătăţirea sistemului educaţional local. Totodată, prin intermediul Fundaţiei Comunitare Prahova susţinem dezvoltarea ONG-urilor locale în vederea implementării de proiecte sustenabile.

Le urăm succes tuturor aplicanţilor şi sperăm ca proiectele câştigătoare să aibă un impact semnificativ în comunităţile locale.” 



Isabela Alexe, Director executiv Fundaţia Comunitară Prahova: „De 9 ani suntem martori implicaţi ai dezvoltării comunitare, am văzut schimbări concrete atunci când oamenii cu iniţiativă pun împreună idei şi fapte. Susţinerea educaţiei este una dintre direcţiile principale de activitate ale Fundaţiei Comunitare Prahova. Pentru a ne atinge obiectivele ambiţioase este nevoie de mulţi ani de lucru şi colaborare între principalii actori locali: companii puternice, autorităţi locale implicate, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi societatea civilă. Apreciem implicarea şi mulţumim pentru colaborare Prefecturii Prahova, Consiliului Judeţean Prahova, Primăriei Municipiului Ploieşti, Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova.”

Fondul Prahova pentru educaţie este un pas important în această direcţie, prin care ne asumăm colaborarea pentru educaţia şi viitorul copiilor noştri, cât şi pentru educaţia comunităţii în care trăim.

„Fondul Prahova pentru Educaţie” şi-a propus să susţină proiectele care pun accent pe dezvoltarea infrastructurii şcolare de bază, infrastructură digitală, STEAM (ştiinţă, tehnologie, inginerie, artă şi matematică) sau sportivă şi au ca scop dezvoltarea abilităţilor copiilor, tinerilor, adulţilor şi a grupurilor vulnerabile.

Această iniţiativă are la bază concluziile analizei desfăşurată in perioada februarie – martie 2022 printr-o consultare a comunităţii locale, care şi-a propus identificarea nevoilor cu privire la sistemul educaţional din judetul Prahova.  Mai multe detalii aici.

Detalii despre Fondul de finanţare, ghidul de finanţare şi alte materiale necesare procesului de aplicare pot fi accesate pe http://www.prahovapentrueducatie.ro/şi pe site-ul Fundaţiei Comunitare Prahova şi pe pagina de Facebook a Fondului.



Despre OMV Petrom

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de aproximativ 47 milioane bep în 2021. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a peste 780 benzinării, sub două branduri, OMV şi Petrom.

Acţiunile OMV Petrom sunt tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori din Londra. OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,6% din acţiunile OMV Petrom, iar 28,4% sunt deţinute de persoane fizice şi juridice.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu circa 35 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite şi dividende plătite în perioada 2005 - 2021. În aceeaşi perioadă, compania a investit circa 17 miliarde euro.  

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilităţii corporatiste. În perioada 2007 - 2021, compania a alocat peste 80 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală.

Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom şi-a anunţat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD, Grupul operativ pentru publicarea informaţiilor financiare referitoare la schimbările climatice) privind riscurile şi oportunităţile asociate schimbărilor climatice.


Despre Fundaţia Comunitară Prahova


Fundaţia Comunitară Prahova a fost fondată în 2013. Prin programele şi evenimentele pe care le desfăşurăm, unim resursele locale (timp, expertiză, fonduri) cu cele mai importante nevoi locale, pentru a susţine proiecte inovative, care transformă judeţul nostru într-un loc în care ne dorim să trăim.

În cei 9 ani de activitate am susţinut 185 de proiecte judeţene şi 18 burse, am implementat 16 proiecte comunitare şi am ajutat 17 cazuri medicale cu suma totala de 2.195.610 lei împreună cu 85 de companii şi fundaţii naţionale şi 1000 de donatori individuali.

Pentru mai multe detalii, accesaţi.  www.fundatiacomunitaraprahova.ro


Persoană de contact:

Bianca Dăniţă 

Manager de Programe 

Email: [email protected] 

Telefon: 0736 351 513


Isabela Alexe 

Director Executiv 

Email: [email protected] 

Telefon: 0726 382 864


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro