Vineri, 19 aprilie 2024 - 7:30:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Alin Moldoveanu, un primar cu centura neagră cu 5 DANI


18 mai 2021

Alin Moldoveanu, primarul independent al municipiului Câmpina, este o pată de culoare în peisajul administraţiei locale din Prahova. Ca ziarist,  i-am urmărit activitatea în perioada în care păstorea comuna Poiana Câmpina şi mi s-a părut întotdeauna un primar altfel, greu de abordat, chiar taciturn uneori.

Apoi a apărut informaţia că va candida independent pentru fotoliul de edil al municipiului Câmpina. Atunci, am spus clar că nu are nicio şansă. Câmpina venea după o epocă îndelungată a liberalilor-pedelişti ai lui Horia Tiseanu, iar PSD-ul îşi dorea dintotdeauna să cucerească cel de al doilea municipiu al judeţului. Apoi, liberalii au încheiat alianţa cu USR-ul şi au renunţat la a avea candidat propriu la Câmpina. Iar din acel moment şansele lui Moldoveanu au început să crească. 

Dar articolul acesta nu îşi propune să fie o analiză a modalităţii prin care Alin Moldoveanu a ajuns primar al municipiului Câmpina. Subiectul a fost tratat de toate ziarele la momentul respectiv. De această dată vă povestim despre pasiunea care îl face unic în peisajul primarilor din România. 

Moldoveanu este singurul primar din România care deţine o centură neagră cu 5 dani. Mai mult este campion european şi mondial de karate şi deţine titlul de maestru emerit al sportului, fiind desemnat de către Federaţia Română de Arte Marţiale drept Sportivul Anului. Este şi profesor de arte marţiale, fiind unul dintre fondatorii clubului AIKO din Câmpina, elevii săi adunând sute de medalii la competiţiile naţionale şi internaţionale. Mai mult, primarul participă la concursuri de arte marţiale chiar şi în prezent, imbogăţându-şi an de an colecţia de trofee şi medalii

Pasiunea sa pentru sport s-a văzut în perioada de mandat ca primar al comunei Poiana Câmpina prin multitudinea de evenimente sportive organizate de către autorităţile locale. 

Suntem convinşi că acest lucru se va vedea şi la Câmpina, în ciuda bugetului extrem de mic al oraşului. Avantajul sportivilor câmpineni îl reprezintă chiar pasiunea edilului care, suntem convinşi, că va găsi soluţii pentru finanţarea performanţelor din domeniu. Nu de alta, dar un primar practicant al sportului de performanţă înţelege nevoile sportivilor şi va sprijini permanent tot ceea ce înseamnă mişcare sportivă în cel de al doilea municipiu al judeţului. Pentru că da, în această perioadă dificilă pentru toţi românii, şi sportivii au nevoie de ajutor. 

Iar aici se vede diferenţa între un primar sportiv şi un altul care finanţează o anumită ramură sportivă doar pentru a atrage capital de imagine. Pentru că da, sportul atrage voturi şi simpatia alegătorilor şi este mult mai simplu să te lauzi cu performanţele altora, în loc să ajuţi să se ajungă la acele performanţe. 

Dar suntem convinşi, că la Câmpina aşa cum administrarea oraşului a început să se mişte foarte bine, se va întâmpla la fel şi cu sportul. Pentru că un oraş trăieşte şi este faimos prin cultură şi prin sport. 





 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro