Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 12:50:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Eveniment muzical de exceptie la Ploiesti! Renumitul flautist Matei Ioachimescu aduce “inSuflu” pe scena Filarmonicii Paul Constantinescu si la Colegiul de Arte Carmen Sylva


24 februarie 2023

 

Eveniment muzical extraordinar la Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploieşti. Renumitul flautist Matei Ioachimescu aduce concertul “inSuflu”, alături de Romanian Flute Ensemble, Miercuri, 15 Martie 2023, de la ora 19:00. 

Seria de concerte “inSuflu”, parte a proiectului “Flute Lab” şi prezentată într-un turneu naţional care va cuprinde 8 oraşe, va prilejui reîntâlnirea publicului cu flautistul Matei Ioachimescu, solist internaţional, binecunoscut pentru prezenţa sa scenică electrizantă, într-un program spectaculos, construit în jurul 
virtuozităţii şi al lumilor sonore magice. Alături de Matei Ioachimescu se va afla The Romanian Flute Ensemble format din Tabea Bebeşelea, Iulia Lupaş, Alexandra Mahu, Miriam Tohătan, Romina Onişor şi Bogdan Preda, un ansamblu tânăr care se face deja remarcat la festivaluri internaţionale. The Romanian Flute Ensemble îşi propune să combine genuri muzicale diferite, de la muzica barocului la muzică de film şi muzică cultă contemporană, într-o formulă instrumentală inedită: o mini orchestră formată din toată familia de flaute moderne - de la flautul bas la piculină. Publicul prezent la concertele “inSuflu” va avea privilegiul de a asculta în primă audiţie şi lucrările compuse special pentru acest eveniment de compozitori de primă mărime din generaţia tânără, precum Gabriel Mălăncioiu, Ciprian Pop, George Păiş şi Alin Chelărescu. 

Pe lângă seria de concerte, o componentă cheie a proiectului “Flute Lab” este de a descoperi şi încuraja tinere talente din România, astfel, cu sprijinul Colegiului de Arte “Carmen Sylva” şi al Rotary Club Ploieşti, tinerii flautişti ploieşteni vor avea parte o întâlnire specială cu flautistul Matei Ioachimescu, sub forma unui masterclass de interpretare, tot în data de 15 Martie, de la ora 10:00.

Flautistul Matei Ioachimescu susţine o activitate concertistică impresionantă, este recunoscut pentru interpretările repertoriului baroc, modern, dar şi pentru proiecte cross-over. Este absolvent al Universităţii de Muzică din Viena, oraş unde s-a stabilit, este laureat al mai multor distincţii si burse (Thyll-Dürr sau Yehudi Menuhin Foundation) şi colaborează cu unii dintre cei mai interesanţi muzicieni din Europa, pe scene importante precum Konzerthaus Wien, Ateneul Român, Conservatorio Santa Cecilia, Budapest Music Center sau Suntory Hall. Albumul de debut împreună cu pianista Cătălina Butcaru, intitulat "Lumiere", este considerat de către criticii de specialitate un produs de referinţă pentru aceste două instrumente. În postura de solist prezintă atât concerte clasice, cât şi prime audiţii ale unor compozitori contemporani, împreună cu orchestre filarmonice din ţară şi din străinatate.

Este cunoscut pentru turneele naţionale şi europene: Legends, Electric, Romanian Rhapsody şi La Vida Loca - proiectul cu succes internaţional pe scene din România, Austria, Polonia şi Estonia, care a adus în Martie 2019 albumul cu acelaşi nume lansat la casa de discuri ViennArt. Pentru activitatea sa intensă şi calitatea înaltă a proiectelor susţinute, i-a fost încredinţat titlul de "Ambasador al Integrării" în anul 2013 de către Ministerul de Externe al Austriei. Din anul 2020, Matei Ioachimescu predă flautul la Facultatea de Muzică şi Teatru a Universităţii de Vest din Timişoara.


Eveniment organizat de Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploieşti, Colegiul de Arte “Carmen “Sylva” din Ploieşti şi Rotary Club Ploieşti.

Parteneri: Universitatea de Vest din Timişoara, Facultatea de Muzică şi Teatru Timişoara, Clubul Rotary Opera Timişoara;
Organizator al turneului: Asociaţia Cultură prin Muzică.
Un Proiect cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN);


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro