Duminică, 28 aprilie 2024 - 9:47:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Prahova Ploieşti- singura echipă de fotbal feminin din judeţ în Campionatul Naţional U17!


13 septembrie 2022

Premieră în sportul prahovean. Prahova Ploieşti este singura echipă din judeţ care va lua startul în Campionatul Naţional de Junioare U17.

Federaţia Română de Fotbal a anunţat programul competiţional pentru sezonul 2022-2023 în competiţiile de fotbal feminin. 

Prahova Ploieşti va lua startul în Seria a 3 a, a Campionatului Naţional de Junioare U17. 

Povestea grupei de fete de la Prahova a început în luna mai, când conducerea clubului a organizat o acţiune de înscriere la fotbal a copiilor din comuna Filipeştii de Pădure. Deşi se discuta despre înfiinţarea unor grupe de copii şi juniori, la selecţie au venit foarte multe fetiţe dornice să înveţe fotbal. Şi nu doar că s-au înscris, dar au participat la toate antrenamentele, cot la cot cu băieţii. Ba mai mult, toată vara, în timp ce copiii plecau în tabere sau în diverse excursii, fetele nu au lipsit niciodată de la vreun antrenament. Au trecut peste manifestările misogine ale colegilor din club, au înghiţit în sec de multe ori, când erau ţinta ironiilor ieftine. 

Din păcate, în judeţul Prahova nu există competiţie de fotbal feminin, iar dăruirea lor s-ar fi putut pierde. Unul dintre oficialii clubului a completat o cerere de înscriere în competiţiile Federaţiei Române de Fotbal, din dorinţa de a ajuta pasiunea fetiţelor.  Cerere care a fost aprobată! 

Debutul în Campionatul Naţional de Junioare U17 va avea loc pe data de 23 septembrie, ora 17.00, acasă, pe stadionul Metalul din Filipeştii de Pădure, în compania echipei  AFC Fair Play Joc Cinstit, echipă din Ciorogârla. 

Dar până atunci, fetele de la Prahova Ploieşti au nevoie urgentă de sponsori pentru a-şi vedea visul împlinit. Vor avea de făcut deplasări pentru meciurile oficiale, au nevoie urgentă de echipament şi vor trebui plătite taxele de arbitraj şi observatorii de joc. Nu sunt sume uriaşe, pentru organizarea unui meci acasă fiind nevoie de aproximativ 1000 de euro. Mai problematice vor fi deplasările, fetele urmând să joace cu echipe din Alexandria, Drăgăşani, Bucureşti şi Târgovişte (programul complet îl găsiţi AICI).Lotul de fete al clubului Prahova Ploieşti cuprinde peste 20 de jucătoare! 

Persoanele care pot ajuta fetele să participe onorabil în competiţiile de fotbal feminin ne pot contacta pe adresa de mail  [email protected] 


 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro