Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 1:52:59
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


CS Câmpina preia reţeta de sifonare a banului public de la CSM Ploieşti! Buget ireal cerut de directorul Stoican!


23 decembrie 2021

Situaţie incredibilă în şedinţa Consiliului Local Câmpina de miercuri după amiază. Convins probabil că solicitarea sa, solicitare pentru care ATENŢIE avea votul Comitetului Director, va fi aprobată fără nicio problemă, Adrian Stoican, directorul CS Câmpina a prezentat aleşilor locali un document plin de inexactităţi, dar care demonstrează un debut de sifonare a banului public.

Stoican a solicitat un buget de...peste 40.000 de EURO (200.000 RON), buget suficient pentru a ţine o echipă de fotbal la Liga a 3 a, nicidecum la Superliga B, acolo unde evoluează seniorii câmpineni. 

Mai mult, în documentul prezentat, directorul clubului sportiv câmpinean afirmă că de la înscrierea în campionatul judeţean de seniori, a fost cheltuită suma de aproximativ 32.000 de lei, în condiţiile în care echipa se situează pe un modest loc 12 din 17! Pe ce s-or fi dus aceşti bani nu prea înţelegem pentru că analizând programul CS Câmpina am constatat că au fost 7 meciuri acasă şi 9 în deplasare. Din cele nouă deplasări, două pot fi considerate tot meciuri acasă, fiind vorba despre partidele cu Poiana Câmpina şi Sportul Câmpina (echipă privată situată cu 2 locuri mai sus în clasament faţă de sportivii Primăriei Câmpina, dar cu mult mai puţini bani cheltuiţi). 

Iar ca să vă facem un calcul simplu vă spunem că pentru un meci acasă cheltuielile sunt cele pentru plata arbitrilor adică..350 RON/ partidă. În deplasare este mult mai simplu. Se plăteşte doar observatorul, adică 100 RON/ meci. 

Deci 350x7= 2450 lei/ meciurile de acasă!!!! 

9x100=900 lei meciurile din deplasare. 


2450+900= 3.350 lei!!! 

Cheltuielile ocazionate de desfăşurarea tuturor meciurilor din turul campionatului. Să fim indulgenţi şi să mai adăugăm un 200 de lei pentru deplasări. Rezultă încă 1400 de lei. Şi tot nu ajungem la cei 32.000 de lei de care spune directorul Stoican, un personaj care nu are nicio idee despre sportul de performanţă, despre ce înseamnă adevărata performanţă şi care de la înfiinţarea clubului până în acest an nu a avut nicio echipă înscrisă în competiţii oficiale! Cum să cheltuieşti aproape 7000 de euro în condiţiile în care nu faci cantonamente, nu ai nevoie de cazare

Minciuni, minciuni, minciuni

Documentul prezentat consilierilor locali conţine (pe lângă greşelile grave de redactare, dar vorbim despre sportivi nu despre academicieni, deci sunt permise...) o mulţime de inexactităţi, de minciuni am putea spune.

Să afirmi că te clasezi pe locul 12 din 17, când te lauzi că ai cheltuit 32.000 de lei pentru 16 meciuri, este mai mult decât ruşinos! Povestea cu obiectivul de promovare în Liga a 4 a, când tu ai 21 de puncte din 16 meciuri o pot crede doar copiii de grădiniţă. Nu de alta, dar o diferenţă de 14 puncte faţă de prima echipă clasată (Triumf Poiana Câmpina). 

Cât despre istoria fotbalistică a municipiului Câmpina, la care face referire directorul Adrian Stoican, iar vorbim despre fabulaţii. Ultima participare în fotbalul mare al unei echipe din Câmpina a fost în 2014, în Liga a 3 a, iar atunci FCM Câmpina s-a retras din campionat! Performanţele fotbalului câmpinean sunt legate de Poiana Câmpina, iar echipa de aici a activat până în 2015 în Liga a 2 a. 

Echipă de seniori pentru a prelua juniorii. Care juniori? 

Cât despre povestea înfiinţării echipei de seniori a CS Câmpina şi aici avem parte de multe controverse. La înfiinţare, acelaşi director Stoican promitea consilierilor locali că nu vor exista cheltuieli suplimentare, că se vor încadra în acelaşi buget, că vor juca doar copiii proveniţi din club. Când colo, în teren sunt o mulţime de fotbalişti cu un aspect de marginea şanţului. Graşi, bătrâni...O imagine care nu face cinste unei echipe care reprezintă Consiliul Local Câmpina! Juniorii promişi sunt o himeră, iar miercuri Adrian Stoican afirma că în lot sunt 5 juniori care joacă titulari şi încă 5 rezerve. Păi, unde au dispărut copiii care termină junioratul? Că doar ei trebuiau să fie în echipa de seniori. De ce nu au fost promovaţi la echipa mare şi au fost lăsaţi să abandoneze fotbalul deşi s-au antrenat ani de zile? 

Iar ca să îi stricăm liniştea directoraşului abonat la bani publici (unde aţi auzit despre un director care deţine TREI joburi toate la stat?) îl întrebăm doar câte grile de formare a încasat pentru copiii formaţi la CS Câmpina şi care evoluează la alte echipe? (Povestea cu nu a existat echipă de seniori este doar pentru cei care nu se pricep la fotbal...)

Câte notificări a emis CS Câmpina copiilor care au împlinit 16 ani? Câte contracte a încheiat cu juniorii câmpineni? Şi am mai avea multe întrebări pe tema asta, dar ne rezervăm dreptul de a le trimite către clubul sportiv într-o solicitare oficială în baza Legii 544!

Până atunci, încercăm să ne lămurim pe ce s-or fi dus 32.000 de lei în doar câteva luni...Că la Superliga B nimeni nu dă salarii mai mari de 100 de lei/ meci şi asta doar jucătorilor foarte buni!

PS. Nu înţelegem de ce nu sunt înscrise echipele de fotbal juniori ale CS Câmpina în Campionatul Republican de Juniori (U15, U17, U19) , campionat în care cluburile primesc fonduri de la Federaţia Română de Fotbal, iar în 2022 şi de la Ministerul Sporturilor. Nu de alta, dar aceste competiţii sunt o adevărată rampă de lansare pentru tinerii fotbalişti talentaţi.

Reţeta pe care Adrian Stoican încearcă să o folosească la Câmpina este utilizată de ani de zile la CSM Ploieşti...

Fondurile solicitate de directorul CS Câmpina nu au fost agreate de primarul Alin Modoveanu care le-a cerut consilierilor locali să se gândească bine când dau un acord de principiu pentru un asemenea buget uriaş, mai ales că fondurile locale ale municipiului Câmpina nu sunt foarte mari. Împotriva solicitării lui Stoican au fost şi cei doi consilieri POL, Liviu Briciu şi Cosmin Raţ, care i-au explicat directorului CS că nu este normal ca o secţie să primească un buget uriaş, iar celelalte ramuri sportive să se chinuie să facă rost de bani pentru a ajunge la competiţii. Opoziţia primarului Moldoveanu şi a aleşilor POL nu a fost băgată în seamă de aleşii locali, care au dat acordul de principiu pentru ca Adrian Stoican să înceapă sifonarea banilor publici prin secţia de fotbal a CS Câmpina.


(Perioada de transferuri la care face referire directorul CS în materialul prezentat aleşilor locali durează până în luna martie, deci nu există niciun fel de urgenţă pentru demersul domniei sale...)


 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro