Marţi, 19 martie 2024 - 11:10:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Primarul din Lapoş, dezamăgit de PDL şi de Roberta Anastase


19 martie 2013

Dumitru Ţîrlea, primarul comunei Lapoş, a decis să nu mai tacă şi critică dur conducerea PDL Prahova. Edilul nu este de acord nici cu gestul consilierilor judeţeni PDL de a părăsi şedinţa CJ în care erau alocate fonduri pentru comunele prahovene.

„Politica înseamnă negociere până la capăt. Este simplu să te superi şi să ieşi din şedinţă. Niciunul dintre consilierii judeţeni PDL nu a venit în comunele noastre pentru a afla care sunt problemele. Ştiau foarte bine că noi avem nevoie de bani, dar au preferat să ne sacrifice pentru că lucrurile nu erau aşa cum doreau ei”, ne-a spus dezamăgit primarul din Lapoş.

El consideră că principalii vinovaţi de situaţia creată sunt Roberta Anastase, preşedintele PDL Prahova, şi Adrian Dobre, liderul consilierilor judeţeni PDL.

L-am întrebat pe Ţîrlea dacă a discutat cu Roberta Anastase despre problemele financiare ale localităţii sale, iar răspunsul a fost şocant: „Sunt primar din iunie 2012 şi pot să vă spun că nu am reuşit niciodată în aceste luni să discut cu Roberta Anastase. Nici măcar telefonic. De câte ori am fost la sediu, dânsa nu era acolo”.

Dumitru Ţîrlea nu se mai simte reprezentat de niciunul dintre aleşii PDL, fie ei consilieri judeţeni sau parlamentari, şi este decis să devină independent din punct de vedere politic. „Sunt în primul rând primarul cetăţenilor din Lapoş. Ei m-au votat pe mine, Dumitru Ţîrlea, şi m-ar fi votat chiar dacă eram membru al...UDMR. Răspund în faţa oamenilor care m-au votat şi nu-mi pot bate joc de soarta comunei mele”, ne-a declarat primarul.

El susţine că aceeaşi părere o au şi alţi primari PDL din Prahova, primari care sunt decişi să părăsească „barca” democrat liberală.

Dumitru Ţîrlea nu va merge la prezentarea moţiunii Elenei Udrea în faţa membrilor PDL Prahova, aşa cum nu a participat  nici la prezentările lui Vasile Blaga şi Monica Macovei.

„Nu mă mai regăsesc în acest PDL, care a ajuns un partid clientelar, un partid în care contează incompetenţa şi în care libertatea de exprimare este un motiv de mazilire. PDL Prahova este un simplu SRL care a dorit ca alocările bugetare către primăriile democrat liberale să fie făcute  pe aceleaşi criterii clientelare sau de amiciţie”, a încheiat Ţîrlea.

Consilierul judeţean Rareş Enescu cunoaşte problemele primarilor PDL, iar în calitatea sa de secretar general al PSD Prahova ne-a spus că "nu înţelege acest mod de a face politică".

"Nu avem discuţii pentru a înregimenta anumiţi primari, însă ştiu că sunt mulţi primari PDL nemulţumiţi de modul în care consilierii judeţeni ai acestui partid au înţeles să îi ajute. Oricum, primarii trebuie sa ştie că la Consiliul Judeţean Prahova primesc sprijin indiferent de culoarea politică. Un primar trebuie să fie un bun gospodar, să se preocupe de dezvoltarea localităţii şi mai puţin de politică", ne-a declarat Enescu

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro