Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 2:54:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Comisiile AJF Prahova, la limita legalităţii! Cine stabileşte regulile în fotbalul din judeţ


24 martie 2021

Instituţia care patronează fotbalul din judeţul Prahova îşi desfăşoară activitatea pe criterii aflate la limita legalităţii. Spre exemplu, din Biroul Executiv al AJF Prahova, for care decide soarta competiţiilor din judeţ fac parte foarte multe persoane care nu mai au nicio legătură cu fotbalul sau cu fotbalul la nivel de amatori.

Să o luăm pe rând: 

Gheorghe Chiotoroiu, figurează ca reprezentant al Ligii A Prahova, deşi reprezintă CSO Băicoi, echipă care figureză la Super Liga B. Aceeaşi problemă o are şi Alexandru Talianu, a cărui echipă, Unirea Teleajen, nu mai joacă la Liga A, ci tot la SuperLiga B.

Continuăm cu Lucian Bucur, primarul comunei Surani, care de vreo şase ani nu mai are nicio echipă înscrisă în competiţiile AJF Prahova. 

Comisia de Observatori nu a fost niciodată înfiinţată de către AJF Prahova şi nu a fost ales niciodată un preşedinte, deci prezenţa lui Marian Popa ca şef al observatorilor este ciudată. 

Botezatu Cristian nu mai reprezintă de câţiva ani nicio echipă de copii şi juniori. În urmă cu câţiva ani a înfiinţat Academica Ploieşti, dar clubul s-a închis din motive necunoscute. Figurează pe lista membrilor Biroului Executiv al AJF Prahova....

Şi ajungem la prezenţa pe listă a preşedinţilor Comisiei de Disciplină, a Comisiei pentru Statutul Jucătorului şi a celei de Apel care nu pot fi şi şefi ai comisiilor, dar şi membri ai Biroului Executiv....Dar la Prahova, totul este posibil!

Cu alte cuvinte, peste jumătate din membri Biroului Executiv al AJF Prahova nu au dreptul legal de a face parte din acest for. Cu toate acestea, Silviu Crângaşu, veşnicul şef al fotbalului prahovean, flutură decizii ale Biroului şi le impune membrilor afiliaţi.

Aruncăm un ochi şi spre comisiile speciale ale AJF Prahova şi iar ne apucă durerea de cap.

Spre exemplu, ziaristul Marian Dima, ofiţer de presă al clubului Astra Ploieşti, face parte din nu mai puţin de TREI comisii: Comisia de Competiţii, cea de Apel, dar şi cea Tehnică! Stelian Achimescu apare doar în două comisii: cea de Competiţii şi cea de Apel.

Marian Popa, cel care apare ca reprezentant al observatorilor din Prahova, este membru şi în Comisia de Apel, dar...şi în Comisia Judeţeană de Arbitri. Păi, ori cu observatorii, ori cu arbitri? Ne decidem şi noi?

Mai comentăm şi situaţia lui Paul Mâinea, juristul Primăriei Blejoi, şef al Comisiei de Apel. Nu prea mai vedem legătura cu fotbalul prahovean, atâta timp cât echipa pe care o reprezenta CS Blejoi, joacă de vreo doi ani la Liga a 3a. Sau poate se pregăteşte de retrogradare şi îşi păstrează locul cald?

Nici prezenţa lui Costel Lazăr, actualul preşedinte al clubului Petrolul Ploieşti nu dă prea bine. Bine având în vedere faptul că pandemia de coronavirus a oprit fotbalul de amatori, probabil că domnia sa nu a prea avut de lucru pe la judeţ şi şi-a putut vedea liniştit de gestionarea problemelor celor de la Petrolul. 

Ne întrebăm totuşi cum se face că din peste o sută de echipe afiliate la AJF Prahova există doar vreo 20 de persoane agreate pentru a face parte din structurile de conducere ale asociaţiei....


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro