Marţi, 19 martie 2024 - 5:49:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


OPINII Petrolul, un brand îngropat definitiv!


28 martie 2021

O veste şocantă a făcut înconjurul presei sportive (şi nu numai) sâmbătă seara. Un oficial al clubului Petrolul Ploieşti a fost prins în flagrant în timp de oferea o sumă de bani unui arbitru! O informaţie incredibilă, dar care îngroapă definitiv unul dintre brandurile fotbalului românesc.

Din nefericire, clubul va fi asociat, din acest moment, cu fapte la limita legilor şi nimeni nu va mai avea încredere în Petrolul, indiferent cine s-ar afla în spatele clubului. O problemă uriaşă de imagine care nu va putea fi reabilitată niciodată. 

Iubitorii de fotbal au zis că epoca Luca-Bercea a fost un eveniment nefericit, că problemele din era Daniel Capră au fost o întâmplare... Dar ce te faci când îngropi brandul a treia oară? 

M-a uimit lipsa de reacţie a Primăriei Ploieşti, deţinătoarea mărcilor şi a palmaresului Petrolului. Nici cea mai mică declaraţie a vreunui şef al autorităţilor locale. Nici cel mai mic mesaj că din cauza acestei probleme va fi declanşată procedura de reîntoarcere a mărcilor la Primărie. Nimic! Linişte totală!  E drept că este duminică, iar la stat nu se lucrează în weekend...

Mărcile trebuiau apărate rapid pentru a salva măcar un mic procent din imaginea Petrolului. O imagine şifonată de incompetenţa celor care au văzut permanent brandul ca pe o vacă bună de muls financiar.

Toţi îşi fac planuri şi scenarii pentru ceea ce va urma, dar nimeni nu spune ce este în acest moment. Nimeni nu iese public pentru a anunţa o soluţie, o idee. 

Povestea cu finanţarea unei noi echipe de către Primăria Ploieşti este aproape imposibilă, cu un Andrei Volosevici implicat (încă) într-un dosar la ICCJ tocmai pe tema finanţării din bani publici a Petrolului. Sunt curioasă câţi consilieri locali ar vota un nou proiect de finanţare din bani publici a unei noi echipe a Petrolului. De sponsori, nici nu prea poate fi vorba. Într-o perioadă cu firmele slăbite financiar de pandemia de coronavirus, nici o societate cu nume impecabil nu va accepta asocierea cu un brand implicat în ultimii 15 ani în tot felul de scandaluri. 

PS. Şi comunicatul oficial al actualului Petrolul este tot o demonstraţie de lipsă de experienţă în comunicare. Un comunicat făcut pe genunchi, care nu face altceva decât să incrimineze, şi mai mult, clubul. Mă întreb doar unde erau specialiştii în PR ai Veoliei, finanţatorul Petrolului, plătiţi cu sume frumoase? De ce nu au ieşit cu un comunicat profesionist, care să încerce să delimiteze clubul de incidentul neplăcut? 

PS2. Cea mai blândă sancţiune a Federaţiei în acest caz ar putea fi retrogradarea cu trei ligi mai jos. Adică pe undeva pe la Superliga B. Cea mai drastică ar putea fi excluderea totală din orice competiţie fotbalistică pe un anumit termen. Orice sancţiune ar fi dată înseamnă îngroparea unui brand care a ţinut cu sufletul la gură un oraş întreg. Păcat! 



 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro