Marţi, 19 martie 2024 - 12:43:59
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Franţujii -si nu numai- ne iau de proşti la noi acasă!


13 octombrie 2015

A venit luna octombrie, toamna şi-a intrat în drepturi şi temperatura atmosferică a scăzut drastic. Municipiul Ploieşti este unul dintre puţinele oraşe ale României care foloseşte încă un sistem centralizat de agent termic. Este o moştenire relativ firească, fiind învecinat un unul dintre cele mai mari combinate petrochimice din ţară care producea şi agent termic pentru municipiu - combinatul petrochimic Brazi.

Odată cu devalizarea economiei româneşti, combinatul petrochimic Brazi a trecut sub stăpânire austriacă, centrala termică sub stăpânirea franţujilor de la Dalkia şi municipiul Ploieşti a ajuns milog la mâna străinilor.

Aşa se face că în fiecare an, odată cu sosirea anotimpului rece, Dalkia ne congelează în apartamente. An de an sunt discuţii privind momentul când se începe furnizarea agentului termic, cu toate că temperatura din ultimele nopţi a scăzut zilnic sub 10 °C. Ba că nu vor pensionarii, ba că nu s-au terminat reviziile, etc... etc.

An de an, franţujii de la Dalkia ne iau de proşti. Prin diferite tertipuri ei îşi umfla buzunarele şi conturile franţuzeşti, iar noi rămânem cu buza vânătă.

Dacă se dorea furnizarea unui serviciu de calitate, în atâţia ani de tergiversări şi negocieri se găsea o soluţie pentru furnizarea agentului termic la momentul oportun. Soluţie tehnică există totdeauna, important este să vrei s-o implementezi şi aplici. Dar se pare că franţujii au alte scopuri în urbea noastră.

Orice furnizor de servicii publice care vine în România nu are decât un singur scop: prin toate mijloacele, să scoată cât mai mulţi bani, cu cheltuieli cât mai mici. Din păcate, toţi operatorii îşi ating scopul. Că este operator de telefonie mobilă, operator de cablu, operator de salubritate, furnizor de apă sau agent termic, principiul este acelaşi: racolează cât mai mulţi abonaţi, după care desfiinţează ghişeele de lucru cu publicul, reduc numărul de angajaţi şi în final, încep să furnizeze servicii cât mai proaste, "cât o ţine". Între timp, banii adunaţi de pe piaţa locală sunt trimişi în ţările calde.

Poza acestui material este preluata din Ziarul Prahova, într-un material publicat acum 5 ani:  Prin inaugurarea turbinei cu gaz la CET Brazi, ploiestenii vor plati, in continuare, cel mai scazut pret la gigacalorie

Franţujilor, mergeţi acăsică la voi şi lăsaţi-ne să ne descurcăm singurei cu apa, agentul termic şi salubritatea. Vă ajung 5 ani de supt!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro