Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 10:31:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


15 ani de muncă şi zeci de medalii: Povestea tânărului karateka Alexandru Goicea


20 februarie 2024



De la vârsta fragedă de cinci ani, Alexandru Goicea a îmbrăţişat karate-ul la recomandarea părinţilor săi. Această decizie a fost fundamentul unei călătorii de 15 ani în lumea artelor marţiale, în care pasiunea şi dedicarea au fost la fel de importante ca şi succesul pe tatami.

Prima sa experienţă în karate a fost în sala de la şcoala gimnazială „George Emil Palade”, sub îndrumarea clubului CSKS FMK. Totuşi, dorind să-şi dezvolte abilităţile şi să-şi atingă potenţialul maxim, Alexandru s-a alăturat mai târziu clubului ACS KARATE PLOIEŞTI, fiind ghidat de Sensei-ul Dan Stoica. Aici, a obţinut rezultate remarcabile, aducând medalii pe plan naţional şi ajungând la centura neagră 2 dan.

Dorind să-şi împingă limitele şi să se măsoare cu sportivii de top la nivel internaţional, Alexandru a făcut un pas îndrăzneţ şi s-a transferat la clubul CSC CRISAN din Oradea, avându-l ca Sensei pe Florin Crişan. Sportivul a strâns nu mai puţin de 70 de medalii, confirmându-şi abilităţile şi perseverenţa în calea către excelenţă.

"Vreau să cresc în continuare ca sportiv atât pe plan internaţional, cât şi pe plan naţional", a declarat Alexandru, subliniindu-şi dorinţa de a evolua şi de a-şi perfecţiona abilităţile în acest domeniu.

Cu toate acestea, visul său nu se opreşte aici. Îşi doreşte să devină un mentor pentru viitorii karateka, să îi îndrume şi să îi inspire să-şi urmeze pasiunea pentru acest sport şi să îşi atingă potenţialul maxim.

"Pe viitor, mi-ar plăcea să devin antrenor pentru copii, să pot merge cu ei la competiţii şi să îi îndrum să ajungă cât mai sus cu acest sport", a adăugat el.

Pentru Alexandru, karate-ul nu este doar un mod de viaţă şi un sport, ci şi o călătorie prin care a descoperit lumea. A călătorit în numeroase ţări, inclusiv Slovenia, Ungaria, Belgia, Cipru, Grecia, Egipt, Spania, Croaţia, Italia şi Turcia, în căutarea excelenţei şi a cunoaşterii.

În timp ce reflectă asupra experienţelor sale, Alexandru recunoaşte că Serie A-urile sunt la un alt nivel, fiind printre cele mai dificile competiţii, unde cei mai buni sportivi din lume se luptă pentru a urca în top 32 şi a intra în Premier League, cea mai prestigioasă şi dificilă competiţie din lume.

Cu fiecare pas făcut în lumea karate-ului, Alexandru Goicea demonstrează că perseverenţa, pasiunea şi determinarea sunt cheile succesului în atingerea excelenţei în acest sport de elită.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro