Vineri, 19 aprilie 2024 - 6:53:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un copil român de 12 ani e unul dintre cei mai buni pianişti din lume


30 octombrie 2015

Prima oară, deci prima dată când am făcut pian nu am ştiut, eram copil, eram mic, nu îmi stătea gândul la toate visele posibile din lume, dar, după primul concurs, a început visul”, spune Fabiani Prcsina.

Are doar 12 ani şi a câştigat locul întâi la Concursul Internaţional de Interpretare de la Nisa, din Franţa, potrivit Digi24.

Specialiştii din domeniu spun că va avea parte de o carieră muzicală extraordinară, iar acest lucru este întărit de faptul că are deja în palmares aproape 30 de concursuri naţionale şi internaţionale câştigate.

Fabiani este în clasa a şasea la Colegiul I.G. Duca din Petroşani şi i-a cucerit pe membrii juriului concursului de la Nisa „cu o piesă de Johann Sebastian Bach, piesă impusă, o invenţiune la trei voci, şi a doua piesă, la alegere, un preludiu de George Enescu”.

„La Fabiani este o plăcere de a cânta în public, pe care la ceilalţi copii nu am întâlnit-o, apărea un soi de inhibiţie. Fabiani într-un concurs dă tot”, a declarat Adina Stan, profesoară de pian.

Visul lui Fabiani este să studieze la Conservatorul din Moscova. Anul trecut, mama băiatului a murit în urma unui accident rutier şi este acum crescut de o mătuşă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro