Vineri, 29 martie 2024 - 2:03:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


De ce vocea lui Freddie Mercury era atât de deosebită


22 aprilie 2016

Cercetătorii nu au reuşit în cadrul studiului să demonstreze că solistul grupului Queen putea cu adevărat să cânte pe patru octave, cum cred unii, dar confirmă că Freddie Mercury avea în mod natural mai degrabă voce de bariton. "A fost probabil un bariton care cânta ca un tenor, cu un excepţional control al producţiei sale vocale", se arată pe site-ul Science Daily, care adaugă că Mercury a refuzat un duet de operă ca bariton cu soprana Montserrat Caballe.

Cu ajutorul unei camere care a filmat laringele cântăreţului rock cu 4.000 de planuri pe secundă, echipa lui Christian Herbst a putut studia distorsiunile intenţionate al vocii la care recurgea Mercury. S-a dovedit că în unele cazuri tehnica sa vocală se apropia de ce utilizată de călugării tibetani, care fac să le vibreze benzile ventriculare (falsele corzi vocale) pentru a reda armonia inferioară. Benzile ventriculare nu sunt folosite de obicei în cântecul clasic. Oamenii de ştiinţă au mai descoperit că Mercury avea un vibrato mai neregulat şi mai rapid decât majoritatea cântăreţilor.

Cercetătorii arată că felul în care utiliza armonia inferioară (sau sub-armonia) îi "permitea să creeze impresia unei emisii de sunete împinse la limită, fiind folosită cu mare fineţe".


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro