Vineri, 29 martie 2024 - 10:30:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Vino la Târgul de Crăciun din Ploieşti


27 noiembrie 2013

Primăria Ploieşti le-a pregătit ploieştenilor o mulţime de surprize pentru perioada Sărbătorilor de iarnă. Una dintre atracţii va fi Târgul de Crăciun, care va fi organizat în zona pietonală din centrul civic din Ploieşti şi va fi deschis în perioada 29 noiembrie-29 decembrie.

Zona pietonală va fi ocupată de 26 de căsuţe unde se vor comercializa daruri şi produse tradiţionale de Crăciun, vin fiert, mere coapte şi castane prajite.

În acest an, vor fi deschise şi „Atelierele lui Moş Crăciun”, unde copiii vor învăţa cum se realizează felicitările sau decoraţiunile de Crăciun, asistaţi de artişti. Copiii pot participa la aceste acţiuni în foaierul Teatrului Toma Caragiu. Atelierele sunt deschise în perioada 9-17 decembrie, între orele 9.30-11.30.

Mai mult, în zona Târgului de Crăciun va fi amplasată o scenă unde, în fiecare seară, începând cu ora 17.00, vor fi organizate programe artistice - concerte de colinde ale elevilor din şcolile şi liceele din Ploieşti, coruri de copii de la Casa de Cultură IL Caragiale şi ansambluri artistice de la Palatul Copiilor, spectacole de teatru pentru copii, momente muzicale susţinute de artiştii Teatrului Toma Caragiu, ai Filarmonicii Paul Constantinescu şi ai Casei de Cultură IL Caragiale.

Deschiderea oficială a Târgului de Crăciun are loc vineri, 29 noiembrie, de la ora 17.00  când va avea loc un program artistic susţinut de elevi ai Liceului de Artă „Carmen Sylva”, elevi de la Liceul Virgil Madgearu, ansamblul de la Corlăteşti şi ansamblul de dansuri de la Palatul Copiilor. Seara se va încheia cu un recital susţinut de Romeo Zaharia, solistul de la Teatrul de Revistă Majestic, participant la show-ul „Vocea României“  şi de interpretul de colinde Fuego.

Cel mai aşteptat moment este însă aprinderea iluminatului ornamental. Evenimentul va avea loc  pe 5 decembrie de la ora 17.00, când, la momentul care va fi marcat în centrul oraşului este aşteptat să sosească şi Moş Nicolae, care va împărţi daruri copiilor.
Momentul aprinderii beculeţelor va fi urmat de un concert de colinde, un spectacol de teatru pentru copii şi de un recital susţinut de contratenorul Cezar Ouatu – The Voice, participantul României la ediţia din acest an a Eurovision.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro