Joi, 21 noiembrie 2024 - 10:48:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cu cât fusta e mai scurtă, cu atât sfârşitul recesiunii este mai aproape


5 septembrie 2013

În Germania vara aceasta au fost din nou la modă pantalonii foarte scurţi 'hotpants' şi fustele mini. Jumătatea masculină a ţării nu a putut decât să se bucure de această nouă tendinţă, care, într-un fel, constituie şi un semnal pentru analişti că economia ţării şi-a revenit, scrie ziarul german Frankfurter Rundschau, citat de portalul economic rus Rbc.

Astfel, mai mulţi experţi titraţi de la Berlin au ajuns la concluzia că, analizând tendinţele modei, se poate vorbi de o încheiere a crizei economice.

Deoarece economia Germaniei, în comparaţie cu restul zonei euro, se simte destul de bine şi chiar în creştere, Frankfurter Rundschau a decis să reamintească cititorilor săi de o cercetare a economistului american George Taylor.

Încă din 1926, el a stabilit o legătură între conjunctura economică şi lungimea fustei la femei, introducând în uz conceptul de 'indicele de lungime a fustei'.

În anii de boom economic, potrivit acestuia, fustele devin mai scurte, întrucât femeile au posibilitatea de a-şi etala ciorapii scumpi de mătase. Însă după crahul bursier de pe Wall Street, în octombrie 1929, doamnele au început să prefere fustele lungi, ascunzând sub ele ciorapii ieftini sau chiar picioarele goale.

Creşterea economică înregistrată la sfârşitul anilor 1960 a fost însoţită de asemenea de moda fustelor mini.

Starea economiei poate fi determinată şi după lăţimea cravatelor bărbăteşti, consideră directorul Institutului german de modă din Köln, Gerd Müller-Tomkins, potrivit căruia, cravatele înguste simbolizează entuziasmul tinerilor şi dorinţa de noi provocări, astfel încât moda la ele vine în perioadele de creştere economică.

Sursa: AGERPRES


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 noiembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro