Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 1:10:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


71,6% dintre utilizatorii de Internet se conectează folosind telefonul mobil


2 martie 2016

Studiul, realizat la finele anului trecut pentru Viva Credit, pe un eşantion reprezentativ de respondenţi, utilizatori de Internet din mediul urban, cu vârste de peste 21 de ani, semnalează faptul că cei mai mulţi utilizatori folosesc Internetul de acasă, aproximativ 96,7%, iar dintre aceştia 60% folosesc şi computerul sau laptopul de la birou pentru a intra pe Internet.

Atunci când intră pe Internet, 85% dintre cei intervievaţi în cadrul studiului îşi verifică mailul, 73,4% utilizează reţelele sociale, 36,3% cumpără produse şi servicii online, iar 30,4% realizează tranzacţii bancare sau plătesc facturi.

'Utilizatorii de Internet folosesc într-o măsură din ce în ce mai mare împrumuturile exclusiv online deoarece acestea au un mod de acordare mult mai facil, iar birocraţia este practic inexistentă. Remarcăm, în acelaşi timp, că telefonul mobil a devenit un instrument care schimbă esenţial obiceiurile şi standardele utilizatorilor pentru că abia acum putem spune că împrumuturile se pot solicita de oriunde, oricând şi sunt acordate cu adevărat rapid, aşa cum este Credit până la Salariu', a declarat Eduard Popişteanu, director de marketing al Viva Credit.

Pentru românii care îşi doresc să ia un credit de la un IFN, modalitatea de acordare reprezintă un criteriu din ce în ce mai important. Dacă în urmă cu doi ani, doar 7,2% apreciau modalitatea de acordare online a creditelor IFN, în prezent 15% dintre cei intervievaţi au declarat că apreciază modalitatea de acordare online. Creşterea în importanţă a modalităţii de acordare online se reflectă şi în utilizare, numărul celor care au apelat la un credit online, dublându-se pe parcursul lui 2015.

Sursa: AGERPRES


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro