Vineri, 19 aprilie 2024 - 7:14:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Eurovision 2014-pedepse pentru ţările care cumpără voturi


8 februarie 2014

Organizatorii concursului Eurovision vor interzice, pentru o perioadă de trei ani, ţările găsite vinovate pentru furtul sau cumpărarea de voturi. Măsura a fost luată după ce au fost găsite mai multe dovezi în ceea ce priveşte ediţia de anul trecut desfăşurată în Suedia, atunci când se pare că s-a încercat „măsluirea“ concursului, scrie „The Guardian“.

European Broadcasting Union (EBU), compania care organizează de 58 de ani încoace concursul muzical, a anunţat înăsprirea regulilor în încercarea de a pune capăt acuzaţiilor de dare şi luare de mită ca urmare a scandalurilor iscate cu privire la numărul de voturi obţinute de anumite ţări în competiţiile din anii trecuţi.

Azerbaijan, ţara care a terminat ediţia de anul trecut pe locul doi, cu un total de 244 de puncte, a fost acuzată că a încercat să cumpere voturi de la membrii juriului, dar şi de la oameni simpli care votau telefonic, în timpul concursului de anul trecut susţinut la Malmo. De asemenea, există bănuieli că foarte mulţi studenţi litanieni au fost plătiţi să-l voteze pe Farid Mammadov, reprezentantul Azerbaijan.

Ancheta EBU a concluzionat că au existat încercări de a cumpăra voturi, dar acestea nu au avut succes din cauza procedurilor de securitate de la acel moment. Nu a fost găsită nicio dovadă care să facă legătura între un anumit radiodifuzor şi Azerbaijan cu privire la un anumit număr de voturi „contabilizate“. Astfel, organizatorii au dat de înţeles că radiodifuzorii vor fi interzişi, la rândul lor, timp de trei ani dacă astfel de neregularităţi vor fi descoperite în ţările de origine.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro