Marţi, 23 aprilie 2024 - 12:20:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


"Que Viva Picasso", pentru prima dată în România


29 noiembrie 2015

Începând cu data de 11 decembrie până pe data de 6 Martie 2016, iubitorii de artă românească vor avea pentru prima dată ocazia de a se întâlni faţă în faţă cu tuşele geniului lui Picasso, în cadrul ambianţei speciale a Castelului Cantacuzino din Buşteni, unde mai mult de 120 de litografii realizate de artist sub influenţa întâlnirii cu Fernand Mourlot, ilustraţii pe texte semnate de artistul româno-francez Tristan Tzara şi regizorul Jean Cocteau, vor fi expuse în curând în cadrul expoziţiei ”Que Viva Picasso, curatoriată de colecţionarul privat Thomas Emmerling.

”Cele 120 de gravuri realizate de Picasso sunt aduse aici deoarece dorim sa creem o iniţiere a publicului român în lucrările grafice ale binecunoscutului artist, România fiind o ţară ce a avut legături puternice cu mediul artistic în care el a evoluat, dar cumva a ramas pana acum inabordabil faţă de publicul român. Dorim să anulăm această iluzie a distanţei, iar mediile gravurii printate şi al litografiei sunt perfecte pentru acest lucru, aducându-l mult mai aproape de oameni. Picasso este unul dintre cele mai binecunoscute genii artistice ale secoulului XX, un simbol al vitalităţii şi creativităţii”, declară dl. Thomas Emmerling, unul dintre cei doi iniţiatori ai proiectului.

Fiind un pas important in calendarul nostru de evenimente, o serie de replici realizate din lemn după sculpturi realizate de Picasso va fi instalată astăzi în Buşteni, un prim pas dintr-un proiect prin care Dl. Kurt Neuschitzer, CEO-ul companiei ce deţine castelul, doreşte să contribuie la dezvoltarea culturală a comunităţii locale. Pe perioada expoziţiei, sculpturile vor fi vizibile pe Valea Prahovei, iar alte surprize artistice sunt de asemeni pregătite, cum ar fi statuile de tauri în mărime naturală ce vor fi amplasate în diferite locaţii. Imaginea Castelului Cantacuzino, cât şi mediul său înconjurător, se vor schimba cu fiecare expoziţie viitoare specifică.

Într-un timp relativ scurt, proaspăt renovat, Castelul Cantacuzino a reuşit să se consolideze ca un puternic centru cultural ce are foarte multe de oferit lumii artistice româneşti şi internaţionale, expunând lucări de artă ale tinerilor artişti emergenţi, cât şi ale celor consacraţi, continuând la aceleaşi înalte standarde tradiţia culturală a trecutului său. Expoziţia este o parte dintr-o serie de evenimente culturale curajoase ce au avut un impact puternic asupra publicului în anul 2015. Expoziţia anterioară semnată Salvador Dali, a avut peste 27 000 de vizitatori români şi străini iar binecunoscutele ”Prahova Classic Nights” prezentate de către mezzosoprana Margarita Mamsirova au loc cu participarea interpreţilor de operă de la Teatrul Bolshoi din Moscova cât şi a muzicienilor români şi au devenit deja o semnătură a Castelului.

Alte expoziţii viitoare sunt progamate pentru anul 2016 şi vor fi semnate de către Marc Chagall şi Vincent VanGogh.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro