Joi, 18 aprilie 2024 - 8:09:36
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Flipper- delfinul care s-a sinucis din cauza succesului


3 iulie 2012

Can-Jeanette-and-FlipperÎn acest an se împlinesc 48 de ani de la un serial care a făcut tuturor copilăria mai frumoasă. Lansat în 1964, serialul Flipper a cucerit generaţii după generaţii de copii îndrăgostiţi de simpaticul delfin care salva oameni şi animale în Coral Key Park, Florida.

Serialul care i-a avut în distribuţie pe Brian Kelly, Luke Halpin şi Tommy Norden a apărut în 1964 şi a făcut celebra prietenia dintre doi băieţi şi delfinul numit Flipper, deschizând seria nenumăratelor remake-uri de mai târziu. Serialul produs de MGM şi difuzat de NBC în SUA a rulat timp de 3 ani pe micile ecrane, perioada în care i-a cucerit pe adolescenţii din SUA. Serialul a fost inspirat de pasiunea pe care o trezise în America un alt serial cu animale, Lassie.

Delfinul super inteligent care îi ajută pe cei doi copii la prinderea braconierilor care furau peşte din mare sau salvarea victimelor de atacurile rechinilor a rămas în inimile fanilor că unul dintre cei mai mari eroi ai animalelor din lumea filmelor. Serialul a cunoscut un succes imens de-a lungul timpului iar în urmă cu aproape 3 ani documentarul despre viaţa originalului Flipper a făcut milioane de oameni să plângă.


Potrivit lui Richard O’Barry care a trăit un deceniu alături de Flipper şi care a fost atât regizor şi antrenor în cadrul serialului, cât şi “tată” al delfinului-vedeta, Flipper s-a sinucis din cauza depresiei. Delfinul Flipper a fost crescut şi ţinut într-un rezervor întreaga sa viaţă. În serial, Flipper a fost jucat de 5 delfini printre care şi de două femele Suzy şi Kathy. Kathy a fost cea care a apărut în cele mai multe episoade iar moartea ei tristă l-a făcut pe Richard O’Barry  să ducă lupte grele împotriva uciderii acestor mamifere, împotriva industriei la care a pus umărul cu serialul său şi anume delfinariile, afaceri de milioane de euro, unde delfinii sunt ţinuţi captivi.


Ric O'Barry a declarat că după moartea lui Flipper a decis să-şi dedice întreaga viaţă salvării delfinilor. "Pentru delfini, orice încercare de a respira reprezintă un adevărat efort. Pot să-şi ia viaţa în orice moment.Flipper m-a privit drept în ochi, şi-a ţinut repiratia, iar apoi s-a scufundat în rezervor şi nu s-a mai întors. Mi-am dat seama că nu mai suporta să fie închisă într-un bazin", a povestit O'Barry.


Delfinii înoată până la suprafaţa apei, îşi deschid orificiile şi suflă aerul din plămâni. Ei inspiră apoi aer proaspăt, îşi închid orificiile şi se afunda în valuri. Delfinii îşi ţin respiraţia în timp ce înoată sub apă. Delfinii adulţi pot rămâne sub apă până la 15 minute şi pot coborî până la 200 metri.
În 1995 MGM a realizat un remake al serialului cu Brian Wimmer, Colleen Flynn, Haas Payton şi Jessica Albă în distribuţie. Serialul s-a terminat şocant, într-o notă tragica atunci când noul Flipper eşuează pe o plajă în timp ce prietenii săi încearcă să-l salveze. Deşi mulţi fani au considerat finalul ambiguu, cei mici au rămas cu impresia că Flipper nu a putut fi salvat şi a murit.  Flipper - The New Adventures a rulat pe TV din 1995 până în 2000 şi avut-o în distribuţie pe Jessica Albă în primul ei rol mai mare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro