Duminică, 31 mai 2020 - 7:58:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Concert pascal la Filarmonică


18 mai 2014

Aşa cum este tradiţia, în fiecare primăvară, Corala camerală mixtă „I.Cr.Danielescu” a Casei de cultură a sindicatelor Ploieşti îşi dă întâlnire cu publicul său, pentru a cinsti Învierea Domnului.

Concertul, sugestiv intitulat „Lumina Primăverii”, găzduit de sala Filarmonicii ploieştene, ne-a prilejuit nouă, publicului, reîntâlnirea cu această minunată corală care, anul acesta, împlineşte 42 de ani de la naşterea sa - dintre care ultimii 20 sub bagheta maestrului Valentin Gruescu - cât şi cu trei dintre veteranii Coralei, care ne-au încântat cu relatarea unor amintiri din tinereţea dumnealor, răsplătite cu aplauze de numerosul public. Nu au fost uitaţi, fireşte, nici cei 12 ani de până în 1994, când Corala a fost condusă de excepţionalul dirijor Nicolae Ghiţă, iar flacăra culturii, la Casa Sindicatelor, a fost întreţinută, cu pasiune, pricepere şi sacrificii, timp de peste patru decenii, de către directorul instituţiei, Ioan Bălcinoiu, recent pensionat.

Seara de cultură şi rugăciune pascală a cuprins creaţii ale unor mari compozitori români dar şi o lucrare în limba franceză, O, ma joie”, compusă de Michel Corbuz sau creaţii din limba lui Puşkin şi Nichita Stănescu. Corala „I.Cr. Danielescu” ne-a mai oferit, în premieră absolută pentru România, o mostră din spiritualul american: „Elijah Rock”, de Moses Hogan.

Invitat special la acest concert a fost deja celebrul nostru concitadin, contratenorul Cezar Ouatu, care ne-a încântat cu vocea sa, devenit colaborator constant al Coralei. Remarcabilă, de asemenea, evoluţia pianistului-compozitor Mihai Măniceanu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(241 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 mai 2020
Autentificare
stiriactuale.ro