Duminică, 23 februarie 2020 - 7:27:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Un student român, în finala Sony World Photography Awards Student Focus


19 februarie 2014

Sebastian Văcăriuc, student la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, este finalist în competiţia de fotografie Sony World Photography Awards Student Focus 2014.

„Student Focus” este unul dintre cele mai mari programe internaţionale de fotografie dedicate studenţilor. În acest program sunt implicate 230 de instituţii educaţionale din lumea întreagă, iar scopul acestuia este de a sprijini şi inspira generaţiile viitoare de fotografi.

Programul oferă o varietate de competiţii, tutoriale şi oportunităţi şi acces la o reţea profesională complexă de contacte din domeniu, pentru a ajuta fotografii talentaţi să devină profesionişti. Mulţi dintre finaliştii ediţiilor anterioare din competiţiile Student Focus lucrează acum în industria fotografiei.

Sebastian Văcăriuc, student în anul al doilea la Univerisitatea Babeş-Bolyai, unde urmează cursuri de fotografie, este din Botoşani şi are 23 de ani. El şi-a asigurat locul între cei 10 finalişti din lumea întreagă cu imaginea denumită „Bătrân pe un câmp unde se sfârşeşte oraşul”. Imaginea a fost realizată ca urmare a unei cerinţe ce vizează subiectul „Ştirile de mâine”, într-o singură imagine.

„Fotografia a fost realizată în octombrie 2013, pe un câmp de la marginea oraşului Cluj-Napoca. După câteva minute, l-am zărit pe acest bătrân şi am vrut să surprind contrastul dintre el şi ambientul sălbatic, mărginit în zare de blocurile din oraş. Ca de obicei, am văzut o conexiune între elementele componente ale imaginii, iar scopul meu era să o surprind”, spune Sebastian Văcăriuc despre fotografia sa.

„Am fost foarte fericit să aflu că sunt unul dintre finaliştii competiţiei. Acest rezultat îmi dă mai multă încredere în mine şi este dovada că am progresat de-a lungul timpului. Am considerat ultima cerinţă a concursului ca pe o nouă provacare şi voi face tot posibilul să ating standarele acestei competiţii”, completează Sebastian Văcăriuc.

Fotografia de portret este ramura preferată de Văcăriuc din fotografie şi speră ca va avea o carieră în această categorie.

În calitate de finalist, Văcăriuc a câştigat o cameră foto full frame  Sony α7 , pe care va trebui să o folosească acum pentru a rezolva a doua cerinţă a competiţiei: o serie de fotografii cu numele „Autoportrete”. O singură serie va fi aleasă câştigătoare de către juriul concursului.

Toţi finaliştii beneficiază, de asemenea, de o călătorie în Londra, alături de profesorii lor, pentru a participa la gala de premiere Sony World Photography Awards 2014, ce are loc pe 30 aprilie.

La ceremonie va fi premiat Fotograful anului 2014 la Student Focus, ce va primi echipament fotografic Sony în valoare de 35.000 €, pentru universitatea la care urmează cursuri. 

În plus, fiecare finalist îşi va putea vedea seria de „Autoportrete” expusă în Londra, la Somerset House, ca parte din expoziţia Sony World Photography Awards 2014, în perioada 1-18 mai, iar imaginile lor vor fi publicate în albumul anual Sony World Photography Awards.

„Suntem profund recunoscători pentru înregistrarea în această competiţie, ca şcoală de fotografie, reprezentată de studentul nostru. Îl felicităm şi îi oferim tot sprijinul nostru pentru a-şi dezvolta propria carieră. Noi credem că selecţia lui printre finaliştii competiţiei Student Focus va ajuta universitatea noastră să dezvolte alte cursuri de imagine, interesante şi îi va inspira pe studenţii noştri să lucreze cu pasiune în acest domeniu vocaţional. Suntem onoraţi să avem asemenea colaborări şi sperăm să participăm în continuare, la alte competiţii, prin studenţii şi profesorii noştri”, a declarat Daria Loan, profesor la Universitatea Babeş-Bolyai.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(142 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Servicii medicale de calitate la standarde europene
Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 februarie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro