Fosilele celui mai mare dinozaur care a existat vreodata pe Pământ au fost descoperite recent de câţiva paleonologi în Argentina, informează site-ul britanic BBC. Conform fermurului descoperit de către oamenii de ştiinţă, dinozaurul gigantic a avut circa 40 de metri lungime şi 20 de metri lăţime.
„Având în vedere dimensiunea oaselor, care depăşesc descoperirile anterioare, putem spune că noile fosile sunt ale celui mai mare animal care a existat vreodată pe Terra”, au declarat paleontologii pentru BBC.
De asemenea, greutatea totală a fost estimată la aproximativ 77 de tone, doborând astfel recordul anterior deţinut de „Argentinosaurus”, un dinozaur din perioada cretacică.
Paleontologii susţin că noua lor descoperire are legătură cu specia „Titanosaur”, un erbivor imens care a trăit în timpul Cretacicului târziu, cunoscut ca fiind cel mai mare dinozaur de pe Terra.
Rămăşiţele imensului animal au fost descoperite de către un agricultor din La Flecha, la circa 250 de kilometri vest de Trelew, Patagonia. Ulterior, fosilele au fost excavate de către o echipă de paleontologi.
Oamenii de ştiinţă au găsit în total 150 de oase, care compun parţial scheletele a şapte dinozauri.
„Lungimea dinozaurului, de la cap la vârful cozii, era de 40 de metri. De asemenea, el avea o înălţime de circa 20 de metri, adică egal cu o clădire de şapte etaje”, au mai declarat cercetătorii.
Erbivorul gigantic se estimează că a trăit în pădurile din Patagonia în urmă cu 95-100 de milioane de ani.