Joi, 25 aprilie 2024 - 1:10:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un BLESTEM al anului 2016 în lumea muzicii. LEGENDE care au plecat dintre noi


28 decembrie 2016

George Michael a murit la vârsta de 53 de ani. Ultimul anunţ trist a venit în prima zi de Crăciun, atunci când lumea întreagă a aflat de dispariţia artistului, de ”ultimul Crăciun” (Last Christmas - n.r., piesa trupei Wham! din care a făcut parte).

Cunoscătorii show-bizz-ului vorbesc despre un adevprat blestem al anului 2016.

Prince: 1958 – 2016

Starul Prince a murit la 21 aprilie, la numai 57 de ani. Solistul care a dat un puls nou muzicii cu “Purple Rain”, “When Doves Cry”, “Batdance”, “1999” şi “Kiss”, Prince Rogers Nelson a fost găsit mort în studioul sau de înregistrări din Minnesota. Rezultatele testelor efectuate de autorităţile americane au arătat că Prince a murit din cauza unei supradoze de opioide.

 

David Bowie: 1947 - 2016

David Bowie a fost printre primii pe lista cu celebrităţi care au murit în 2016. El s-a stins pe 10 ianuarie, la două zile după ce împlinise 69 de ani, după ce 18 luni s-a luptat în secret cu o boală cruntă – cancerul hepatic. Legendă a muzicii britanice, David Bowie a fost cunoscut nu numai pentru muzică să, ci şi pentru rolurile din unele filme, dar şi pentru ţinutele sale excentrice. Bowie a fost cântăreţ, compozitor, producător şi inginer de sunet şi a câştigat mai multe premii BRIT, MTV Music Video şi Grammy. Activ pe parcursul a cinci decenii pe scenă rock ‘n’ roll şi cunoscut prin faptul că-şi reinventa destul de des stilul de a cânta, Bowie a fost considerat un influent inovator, în special datorită pieselor sale din anii ’70.

 

 

 

 
Leonard Cohen: 1934 – 2016

Artist complex, Leonard Cohen a murit în noiembrie, la 82 de ani. Poet recunoscut, romanciar şi călugăr budist zen aspirant, el a combinat muzică folk cu teme inspirate din sexualitate, ceea ce i-a adus mulţi admiratori la nivel mondial. Leonard Cohen a publicat peste 12 române şi cărţi de poezie şi a înregistrat peste 20 de albume.

 


George Michael: 1953 - 2016

Cântăreţul George Michael a murit, la vârsta de 53 de ani, cel mai probabil din pricina unei insuficienţe cardiace. Michael fost un artist cu o voce impresionantă, de patru octave, un star de prim rang al muzicii pop, comparabil din punct de vedere al notorietăţii şi al succesului comercial cu Michael Jackson şi Madonna, dar a cărui carieră a fost marcată de numeroase excese. 

George Michael, al cărui nume real a fost Georgios Kyriacos Panayiotou, s-a născut pe 25 iunie 1963 la Londra şi a vândut pe parcursul carierei sale de patru decenii peste 100 de milioane de albume.
 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro