Miercuri, 24 aprilie 2024 - 2:15:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un elev român a inventat un robot care rezolvă cubul Rubik


22 mai 2015

Un elev din Focşani a construit un robot care „rezolvă” cubul Rubik în doar 80 de secunde. Tânărul a reuşit astfel să îmbine cele două mari pasiuni ale sale: cubul colorat şi informatica. Invenţia sa va intra vara aceasta în competiţie cu cei mai buni roboţi din ţară, relatează digi24.ro.

Andrei Marin, un licean din Focşani pasionat de tehnologie, a lucrat 120 de ore la robotul Robologo, care rezolvă cubul Rubik în 80 de secunde.

„Cu ajutorul senzorului de culoare, [robotul – n.r.] detectează culorile de pe feţele cubului şi face o descompunere din formate 3D în format 2D”, a explicat Andrei pentru postul de televiziune.

Chiar dacă este abia la început în ceea ce priveşte programarea, tânărul visează ca în viitor să lucreze la o firmă mare din domeniu: „Este un vis să ajung pe tărâmul Canadei şi să studiez IT-ul şi, mai cu preponderenţă, partea de robotică”.

Profesorul său de la Centrul de excelenţă în robotică din Focşani are încredere în el. „Pune foarte mult suflet în ceea ce face, este inteligent, se ataşează sarcinilor şi este o plăcere să lucrezi cu el”, a povestit Săndel Iordache, profesor îndrumător la Centrul de excelenţă în robotică.

Împreună cu mai mulţi colegi de la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” din Focşani, Andrei lucrează la un alt robot pe care îl va prezenta la competiţia internaţională World Robot Olympiad.

„Acesta are ca scop principal detectarea pericolului într-o mină şi pornirea scutului în cazul unor primejdii”, a arătat liceanul.

Andrei speră ca roboţii săi să aibă succes şi să atragă atenţia marilor universităţi din străinătate.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro