Vineri, 29 martie 2024 - 4:08:32
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


FOTO Nunta Elenei Băsescu, pas cu pas


4 septembrie 2012

nuntaElena Băsescu şi Bogdan Ionescu au spus sâmbătă „Da! “în faţa Ofiţerului Stării Civile şi au fost cununaţi religios de un sobor de preoţi la superba biserică Sfântul Spiridon cel Nou din Bucureşti. Seara, cei doi miri au petrecut la Snagov alături de peste 600 de invitaţi.

Cununia civilă

Sâmbăta, în jurul prânzului, în faţa Primăriei Sectorului 2, câteva sute de protestatari s-au adunat pentru a scanda, într-un haos general, „Demisia!” şi să îl huiduiască pe Traian Băsescu, deşi asistau cu toţii la cel mai aşteptat şi mai frumos moment din viaţa fiicei acestuia. Mârâi şi apropiaţii lor au trebuit să îndure avalanşa de cuvinte grele aruncate de cei adunaţi după cordonul de pază al jandarmilor şi să încerce să asiste la cununie cu zâmbetul pe buze, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Vizibil afectat de ce se întâmpla în faţa Primăriei, Traian Băsescu s-a limitat doar la a le spune protestatarilor „După nuntă, după nuntă!”, semn că huiduielile lor nu se pretau unui eveniment atât de special şi de intim din viaţa familiei lui. Elena Băsescu a purtat la cununia civilă o superbă rochie din dantelă roz pal, de la Christian Dior, până deasupra genunchiului, decentă, asortată cu un buchet de bujori în aceeaşi nuanţă, şi cu o pereche de pantofi tot Christian Dior. La orele 12, Elena şi Bogdan au spus „Da!” în faţa Ofiţerului Stării Civile, Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu. La ieşire, familia Băsescu a fost din nou huiduită de manifestanţi. Preşedintele le-a răspuns cu gesturi elegante, adresându-le urarea „Casă de piatră la toţi”, şi aruncându-le un trandafir alb, parcă în semn de pace. De la Starea Civilă, mirii au plecat spre vilă Lac 3, unde s-au pregătit vestimentar pentru sluja religioasă de după-amiază.

Cununia religioasă

nunta_1În jurul orei 18, la biserica Sfântul Spiridon cel Nou, din zona Unirii, Bucureşti, au început să sosească cei aproape 100 de invitaţi, membri ai familiilor mirilor, naşii şi prietenii apropiaţi. La fel ca în cazul cununiei civile, şi în faţa bisericii s-au adunat aceiaşi protestatari care, înarmaţi cu steaguri şi lozinci, au început să huiduiască, să înjure şi să strige „Demisia!”, în momentul în care mârâi şi invitaţii au sosit la eveniment. După ce au înfruntat marea de fluierături şi cuvinte grele, Elena, Bogdan, alături de naşi şi de părinţi, au intrat în biserică şi au fost cununaţi de 12 preoţi. Mezina preşedintelui a purtat o rochie de mireasă realizată de Anca Maxim, din tul, dantelă, care a costat 4500 de euro, cu un voal lung care i-a acoperit părul prins în coc. Mirele a purtat un costum negru, foarte elegant, croit impecabil, accesorizat cu un trandafir alb aşezat în buzunarul sacoului, şi un ceas Rolex în valoare de 35.000 de euro. La fel de eleganţi au fost şi părinţii cuplului. Maria Băsescu a fost, poate, pe departe, cea mai distinsă apariţie, îmbrăcând un deux-piece în nuanţa somon fume, şi având o coafură impecabilă. La eveniment au participat şi Ioana Băsescu, Adriean Videanu şi soţia lui, Cristian Preda, prinţul Paul şi prinţesa Lia, alături de băieţelul lor, Carol Ferdinand. Mârâi au primit un prim cadou, din partea preoţilor bisericii: o icoană. Slujba religioasă a durat aproape o oră. Imediat apoi, preşedintele Traian Băsescu le-a spus, emoţionat, jurnaliştilor: „A plecat fata lu’ tata!”. La ieşirea din biserică, mârâi şi invitaţii s-au fotografiat pe treptele bisericii, şi de această dată, într-o avalanşă de huiduilei ale protestatarilor.

nunta_2Petrecere la Palatul Snagov

Invitaţii au sosit la Snagov în limuzine Audi, Rolls Royce şi Mercedes. Printre ei, Elena Udrea, Alin Cocoş, Emil Boc, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Cătălin Botezatu, Alexandru Ciucu, Alina Sorescu, Cristian Preda, Cristian Boureanu, Prinţul Paul şi Prinţesa Lia şi fiul lor, Carol Ferdinand, Maria Marinescu şi Frank Colin, Florin Cioabă. Invitaţii au petrecut toată noaptea, având la dispoziţie un meniu cu caviar, pastă de jambon, sărmăluţe în foi de viţă şi de varză, costiţă, mămăliguţă, smântâna, rulada de curcan, pulpă de viţel. Muzica a fost asigurată de Aurel Tamaş, Călin Geambaşu Bând, Smiley Bând şi un DJ. Elena şi Bogdan au dat startul distracţiei, dansând un prim vals, moment care l-a emoţionat pe Traian Băsescu, acesta ştergându-şi lacrimile cu o batistă. Tortul servit după ora 3 dimineaţa a avut şase etaje şi a fost decorat cu flori albe şi artificii. Cei peste 600 de invitaţi au petrecut până dimineaţa, încheind astfel seria de manifestări aprig dezbătute de presă în ultimele zile.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro