Vineri, 29 martie 2024 - 12:22:13
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Pământul ar putea ajunge precum planeta Venus


6 august 2013

Atmosfera de pe Terra se va încinge până la câteva sute de grade, iar oceanele se vor evapora, scrie în numărul său recent National Geographic, citat de portalul economic rus Rbc.

Unul dintre cei mai titraţi experţi în ştiinţe climatice, James Hansen, a avertizat nu demult în volumul său "Furtuni ale viitorului" că în curând omenirea va arde toate rezervele de petrol, gaze şi cărbune, ceea ce ar putea declanşa un proces de încălzire a climei necontrolabil.

Dacă energia venită pe Pământ de la Soare este echivalentă cu cea emisă de Terra în spaţiu se ajunge la un echilibru termic. În cazul în care energia emisă de planeta noastră va fi menţinută de dioxidul de carbon şi vaporii de apă, Pământul se va încălzi din ce în ce mai mult.

Astfel, cu cât omenirea va arde mai mult combustibil cu atât mai mult dioxid de carbon va fi în atmosferă şi cu atât mai mare va fi temperatura planetei noastre. Pe măsura încălzirii climatice, oceanele îşi intensifică evaporarea, crescând cantitatea de vapori de apă în atmosferă. Toate acestea vor conduce la formarea unui fel de strat de izolare în jurul Pământului, încălzindu-l tot mai mult.

În opinia lui Hansen, va apare "sindromul Venus": oceanele se vor evapora, atmosfera va fi compusă în principal din bioxid de carbon în amestec cu minerale şi acizi agresivi, iar temperaturile vor ajunge la câteva sute de grade (în cazul lui Venus - aproximativ 475 grade la suprafaţă).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro