Vineri, 19 aprilie 2024 - 5:31:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Jurilovca – Premiul European de Excelenţă pentru Turism Accesibil


16 noiembrie 2013

Comisia Europeană a premiat, recent, mai multe localităţi turistice europene, printre care şi Jurilovca din judeţul Tulcea, pentru turism accesibil persoanelor în vârstă şi celor cu nevoi special.

 „Jurilovca este situată într-un peisaj de basm în apropiere de Marea Neagră şi de Delta Dunării, o zonă umedă unică şi o localitate aflată în patrimoniul mondial al UNESCO pentru biodiversitatea şi peisajele sale uimitoare, care, în anul 2013, a primit vizitatori de toate vârstele din întreaga Europă”, se menţionează în comunicatul  Executivului CE de la Bruxelles.

Satul Jurilovca – întemeiat de lipoveni în  sec. XIX - este situat în partea central-estică a judeţului Tulcea, în Podişul Babadagului, pe malul lacului Goloviţa. Aici se află cea mai mare comunitate de pescari din Deltă.

Pe malul abrupt al lacului , la 6 km de Jurilovca, turiştii  pot admira ruinele parţial restaurate ale cetăţii  greco-romane Orgame (Argamum) – obiectiv turistic aflat pe lista monumentelor istorice.

Potrivit Comisiei Europene, „turismul accesibil destinat persoanelor în vârstă şi celor cu nevoi speciale este una dintre ramurile turistice din Europa ale cărei resurse nu sunt suficient valorificate", iar dezvoltarea sa sprijină oportunităţile egale şi drepturile omului, precum şi îmbunătăţirea calităţii generale a destinaţiilor turistice.

Celelalte localităţi turistice premiate sunt din Austria, Belgia, Croaţia, Cipru, Cehia, Estonia, Franţa, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Olanda, Polonia, Slovenia, Spania şi Turcia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro