Joi, 28 martie 2024 - 12:04:31
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Concert regal caritabil al Fundaţiei Principesa Margareta a României, la Ateneul Român


26 octombrie 2013

Celebrul violonist Giuliano Carmignola şi Ansamblul de fete La Stravaganza, dirijat de maestrul Christian Badea, au prezentat vineri seară un program Vivaldi la Ateneul Român, în faşa familiei regale şi a peste 800 de invitaşi, cu ocazia aniversării regelui Mihai I.

 Evenimentul a fost oferit în beneficiul ''Tinere talente'' edişia 2014 — proiect ce sprijină tineri muzicieni şi artişti plastici cu vârste între 14-24 de ani, din familii modeste, cu burse de studiu în valoare de 2.000 de euro, mentorat, promovare şi o tabără artistică anuală, pe parcursul unui an.

"Ne aflăm aici pentru a cincea oară, cu ocazia sărbătoririi tatălui meu, regele Mihai. An de an, sute de tineri artişti excepşionali sunt privaşi de posibilitatea de a-şi atinge potenşialul. Nereuşita lor, provocată de lipsurile financiare, este o pierdere pentru noi toşi. Am creat programul 'Tinere talente' pentru a le oferi ajutorul personalizat de care au nevoie. În ultimii ani, peste 120 de tineri artişti plastici şi muzicieni au reuşit performanşe extraordinare sprijinişi prin burse de studiu, mentorat şi promovare. Sunt mândră de ei. Vom continua acest proiect pentru a sprijini tot mai mulşi dintre tinerii artişti ambişioşi pe care România îi oferă lumii", a declarat principesa Margareta.

În deschiderea spectacolului, după intonarea Imnului Regal, cei prezenşi în sala Ateneului Român i-au cunoscut pe bursierii "Tinere talente" din acest an, 14 muzicieni şi 14 artişti plastici, urmărind un film documentar realizat de regizorul Cosmin Tomoroga.

Manifestarea, la care au participat, alături de principesa Margareta, principele Radu şi principele Nicolae ai României, a strâns din donaşii, sponsorizări şi vânzarea de bilete aproape 110.000 de euro pentru susşinerea unei noi generaşii de tineri artişti valoroşi.

După concert, în foaierul Ateneului, oaspeşii au vizitat expozişia de lucrări "Tinere talente".

Fundaşia a sprijinit în ultimii ani peste 120 de tineri artişti români pentru a se dezvolta artistic.

Concertul este pentru al treilea an consecutiv sold out, toate fondurile strânse la eveniment urmând a veni în sprijinul unei noi generaşii de tineri artişti în anul 2014


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro