Joi, 28 martie 2024 - 7:50:55
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Record de echipe participante la „Trofeul Munţilor”


21 iulie 2016


 

„Trofeul Munţilor”, cea de-a III-a etapă în cadrul Campionatului Naţional de Turism Sportiv “Ştafeta Munţilor”, organizat de către Asociaţia de Turism „Gaşka” Bucureşti, a fost un real succes.

Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 15 - 17 iulie 2016 în Munţii Bucegi, mai exact în comuna Bran, adunând peste 500 de persoane din întreaga ţara şi înregistrând un număr de 118 echipe la start, ceea ce a constituit un record al campionatului.

Cele 27 de cluburi participante au format echipe de câte 3 persoane care, încurajate de către cei care au ales să rămână în tabără, au avut de străbătut un traseu destul de dificil, ajungând până pe Vârful Lancia, la 2288 m înălţime. Cei care au participat la categoria „Family” au avut parte de un traseu special, ajungând la Cascada „Moara Dracului”, una dintre cele mai spectaculoase, sălbatice şi frumoase cascade din România. Aici apele îşi fac intrarea în căldarea inferioară a Văii Gaura, după care se pierd într-un curs subteran, lăsând firul văii sec, acoperit de bolovănişuri.

Proba de raid montan / drumeţie a fost o adevărată provocare pentru foarte mulţi, dar o echipă din Iaşi care a participat la categoria de profesionişti („Elite”) a realizat un timp total de 2 ore şi 42 minute, urcând din Satul Poarta pe cruce roşie, prin Şaua La Polite > Valea Gaura > Cascada Moara Dracului > Vf. Lancia, şi coborând pe triunghi galben > Valea Ciubotea > până la tabăra situată în zona Pârtiei Zănoaga.

Seara culturală, probă mult aşteptată de către toţi, s-a desfăşurat sâmbătă seara la foc de tabără, iar cei mai curajoşi dintre participanţi au recitat poezii, au cântat la chitară şi chiar au fost protagoniştii unor piese de teatru cu tematică montană.

Categoria cea mai dorită de către participanţi rămâne în continuare categoria „Open”, cu 42 de echipe înscrise, urmată de către categoria „Family”, cu 31 de echipe înscrise.

Evenimentul a fost susţinut de: CCR Logistics System, Green Global Future, Redis Nutriţie, Summermag, Cramele Hallewood, Cofetăria Alice, ETC Internaţional, Fundaţia pentru Tineret a Municipiului Bucureşti, Marketing România, Primăria Bran, Parcul Natural Bucegi, Serviciul Salvamont Bran, Jandarmeria Montană Bran.

Avem plăcerea de a vă informa că în perioada 29-31 iulie 2016,  Asociaţia de Turism Montan “Via-Retezat”, în parteneriat cu Primăria Comunei Râu de Mori, va organiza etapa a IV-a din cadrul Campionatului Naţional de Turism Sportiv „Ştafeta Munţilor”,  în Parcul Naţional Retezat – Munţii Retezat.

Evenimentele au ca scop crearea cadrului organizatoric şi competiţional în vederea dezvoltării unor relaţii durabile, în baza principiilor eco-turistice-sportive şi mediu protective, între ONG-urile de tineret, turism, sport şi ecologie.

Ştafeta Munţilor este o competiţie specializată, al cărei clasament general este alcătuit exclusiv din probe ce pot fi cuantificate obiectiv şi în cadrul căreia concurenţii au posibilitatea să participe la categoria corespunzătoare vârstei şi nivelului de pregătire.

Nu se percep taxe de participare. Află mai multe pe www.stafetamuntilor.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro