Marţi, 9 martie 2021 - 7:19:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

De ce aveţi nevoie pentru eliberarea unui paşaport pentru câini


1 ianuarie 2017

Atunci când sunt transportate în străinătate, animalele de companie trebuie să aibă un paşaport al lor. În acest articol explicăm cum obţineţi acest document de călătorie pentru câinele dumneavoastră şi ce alte demersuri trebuie să faceţi.

În primul rând, orice animal pe care vreţi să îl scoateţi din ţară trebuie microcipat conform standardelor europene. În plus, animalul trebuie vaccinat contra rabiei cu cel puţin 21 de zile înainte de a intra pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene. Cum acest vaccin se poate face doar după ce puiul de câine împlineşte trei luni, NU se pot transporta animale mai mici de 3 luni şi 21 de zile.

Paşaportul care însoţeşte animalul de companie este eliberat de un medic veterinat autorizat. Acest medic are şi rolul de a examina clinic animalul cu 24 de ore înainte ca acesta să părăsească România.

Medicul veterinar autorizat pentru eliberare paşaport pentru câini este acel medic care este este utilizator al Registrului de Evidenţă Al Câinilor Cu Stăpân.

Aşadar, primul şi cel mai important pas pentru orice de deţinător de animale este microciparea câinelui. Găsiţi mai multe detalii despre actele necesare oricărui animal de companie aici.

Microciparea animalului nu este dureroasă, nu provoacă hemoragii şi nu presupune anestezie. Microcipul implantat are dimensiunea unui bob de orez şi nu este toxic. Acest dispozitiv nu afectează în niciun fel sănătatea animalului. Microcipul conţine un cod unic ce va fi stocat într-o bază de date, împreună cu datele de contact ale stăpânului.

Printre avantajele microcipului se numără identificarea sigură a patrupedului pe durata întregii vieţi, posibilitatea returnării animalului pierdut către stăpânul său şi descurajarea furtului. De asemenea, un câine nemicrocipat nu poate fi transportat în afara ţării.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating
(376 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Clinica Roua

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 7 martie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro