Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 11:06:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Arta şi suflet


2 iunie 2018

Arta este parte din sufletul omului si sufletul omului este parte din arta! Ambele functioneaza ca in matematica- conditie necesara si suficienta!

Intr-un oras superb de pe malul Doftanei, Campina, am avut deosebita onoare de a cunoaste unul dintre oamenii bogati la suflet, Valentin Balan! Cum orasul este mic si fiecare se cunoaste cu fiecare nu exista persoana care sa nu-l stie, pentru ca in spatele figurii blande si a zambetului aproape permanent se ascunde un om de mare valoare! Un artist dedicat si cu sufletul plin de blandete si bunatate!

Picteaza de cand se stie, din studentie sau chiar mai devreme. Picteaza cu sufletul flori, portrete, aspecte din viata rurala, picteaza pentru oamenii din jur! Desi lucreaza la una dintre marile firme din Campina, timpul lui liber, relaxarea este panza si planseta! Am vrut sa stiu de unde ii vine inspiratia si l-am intrebat ce simte cand aseaza fiecare petala: imi unesc sufletul cu planta! Incerc sa ma fac observant acolo unde nu sunt remarcat! Incerc sa simt ca o floare, sa arat ca ea! Incerc sa fiu ochiul celui care o priveste! Incerc sa scot din suflet si din pensula tot vce este mai bun si frumos in mine!

Il cunosc si tinerii, le face deosebita placere sa ii afle tainele, sa il asculte. Cu rabdare le povesteste ce simte si cum da culoare panzei. Incearca sa ii indrume catre frumos si arta adevarata!

Si totusi pentru aceia care nu il cunosc, care nu au avut ocazia de a-I admira operele, este bine sa promovam acest gen de oameni!



Camelia Voicu












Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro