Sâmbătă, 19 septembrie 2020 - 3:10:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Principele Nicolae face turul României pe bicicletă şi le aduce elevilor „Cărţile copilăriei”


19 aprilie 2015

Principele Nicolae va începe în luna aprilie un tur al României pe bicicletă. În acest mod, el se va alătura campaniei „Cărţile copilăriei pe bicicletă”, un tur ciclist al ţării, cu opriri în mai multe zone defavorizate unde vor fi donate cărţi copiilor nevoiaşi, relatează digi24.ro.

Alături de Asociaţia Curtea Veche, Principele Nicolae va face vizite în şcolile din zonele rurale defavorizate din toată ţara pentru a dărui „Cărţile copilăriei” elevilor care nu au posibilitatea de a cumpăra sau de a împrumuta cărţi de la biblioteci.

Prin campania „Cărţile copilăriei pe bicicletă”, Asociaţia Curtea Veche intenţionează să promoveze lectura la nivel naţional.

Principele Nicolae a participat deja la mai multe acţiuni organizate de Asociaţia Curtea Veche în diferite localităţi din ţară.

„În România situaţia privind nivelul lecturii şi al alfabetizării este îngrijorătoare comparativ cu alte ţări europene. Peste 53% dintre români au probleme cu cititul, se cheltuie doar 4 euro pe cap de locuitor pentru cărţi, în timp ce media în Europa este de 100 euro pe cap de locuitor. Am întâlnit copii care la vârsta de 10 ani nu ştiu să citească, copii care au crescut în case unde nu există cărţi sau copii care au primit prima carte din viaţa lor prin intermediul Asociaţiei Curtea Veche. În deplasările pe care le facem în ţară avem parte de o primire foarte călduroasă, copiii ne întâmpină îmbrăcaţi în costume naţionale, cu tradiţionala pâine şi sare”, a explicat Principele Nicolae pentru sursa citată.

Turul naţional „Cărţile copilăriei pe bicicletă” se va desfăşura în perioada 23 aprilie – 3 mai, pe traseul Sighetu Marmaţiei – Constanţa, de peste 1.000 de kilometri.

Campionul naţional la ciclism, Alex Ciocan, va participa şi el la acest tur al României pe bicicletă.

„Alex a fost un mare sprijin pentru mine de când a intrat în echipa noastră şi mi-a oferit sfaturi potrivite în ceea ce priveşte acest sport. Alături de Alex am început să mă antrenez şi sper să continui în acelaşi ritm pentru că sunt şi alte responsabilităţi care mă ţin puţin departe de antrenament”, a mai spus Principele Nicolae.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(705 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Servicii medicale de calitate la standarde europene

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 15 septembrie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro