Duminică, 28 aprilie 2024 - 12:06:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ana Antonia Tudose a strălucit pe scena Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploieşti într-o seară sub semnul Greciei..


21 aprilie 2018

În sala de concerte ”Ion Baciu” Ploiesti, a avut loc un excepţional Concert Simfonic, eveniment derulat sub egida Uniunii Elene din România şi a Ambasadei Greciei la Bucureşti.În sală am remarcat prezenţa discretă a dlui Dragoş Gabriel Zisopol - preşedintele Uniunii Elene din România şi deputat în Parlamentul României, insoţit de familia sa.

La pupitrul Orchestrei simfonice a Filarmonicii ”Paul Constantinescu” s-a aflat dirijorul grec PANAGIOTIS DIAMANTIS, cunoscut pentru prezenţele sale pe scene din: Franţa, Germania, Austria, Elveţia, Bulgaria, Spania, Belgia, Grecia şi Seul (Coreea de Sud).De asemenea, el s-a aflat şi la pupitrul dirjoral al mai multor orchestre românesti din Bucuresti, Craiova, Arad, Constanţa, Bacău, Rm.Vâlcea ş.a.



Începând cu anul 2005 a condus Balkan Symfony Orchestra, iar din 2015 este dirijor permanent la orchestrele simfonice din Roma, Palermo, San Remo.

De remarcat faptul că, după ce a studiat pian teoria muzicii si compozitie, in Salonic, orasul său natal, el a urmat cursuri de dirijat orchestră la Universitatea de Muzică din Bucuresti, clasa Iosif Conta, căruia i-a şi devenit asistent.

Tot la UMB, a obţinut Diploma de masterat, studiind cu Horia Andreescu.Apoi a fost acceptat în programul doctoral, scriind, sub îndrumarea lui Nicolae Brânduş, o teză cu tema ”Muzica grecească modernă”.

Apariţia pe scena Filarmonicii ploiestene a pianistei ANA ANTONIA TUDOSE - elevă în clasa a X-a la Colegiul de artă ”Carmen Sylva” Ploiesti - a fost primită cu interes, tânăra pianistă evoluând cu talent şi dezinvoltură, ea având deja prezenţe pe multe scene din ţară şi străinătate, unde a fost răsplătită cu premii şi diplome.

Programul a cuprins Concertul nr.1 op.11 în mi minor pentru pian şi orchestră, de Fr.Chopin, iar în partea a II-a: Kyriakos Patras - ”Stavraetos” - Fantezie pt.orchestră pe trei teme grecesti şi Emmanuel Chabrier - ”Suite Pastorale” - ”Espana Rapsodie pour orchestre”.

Publicul ploiestean prezent la spectacol, printre care şi mulţi membri ai Comunităţii Elene din Ploiesti, a aplaudat in picioare prestaţia dirijorului grec, a Orchestrei Filarmonicii , dar si - mai ales - a elevei de 17 ani, Ana Antonia Tudose.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro