Marţi, 16 aprilie 2024 - 9:21:31
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Prinţul Charles promovează turismul românesc


2 iunie 2012

charlesGuvernul României se afla în proces de elaborare a unei strategii împreună cu Casa Regală a Marii Britanii, prin reprezentanţii Prinţului Charles, în vederea promovării turismului în Carpaţi.


Eduard Hellvig, ministru al Turismului, a declarat că la nivelul Secretariatului General al Guvernului există un departament care coordonează o strategie pentru dezvoltarea turismului în Carpaţi, în acest sens existând mai multe discuţii cu consilierul Prinţului Charles la sediul Ministerului Dezvoltării.


Conform ministrului, el i-a mulţumit Prinţului Charles pentru efortul făcut şi pentru sprijinirea permanentă a proiectelor dezvoltate de Guvernul României. "Au fost discuţii, se realizează o strategie la nivel guvernamental, încă o dată s-a demonstrat că nu trebuie să inventăm lucruri noi, ci trebuie să utilizăm ce există ca resursa de dezvoltare şi de promovare a României.
Nu trebuie să reinventam roată, avem lucruri care pot fi promovate, acesta e motivul pentru care vorbesc de turismul de nişă, de turismul cultural, de lucruri care există aici - tradiţii, cultură, care ne stau la îndemână şi trebuie să le utilizăm în aşa fel încât să creăm locuri de muncă şi plusvaloare în economia naţională", a spus Hellvig

Ce presupune parteneriatul

Parteneriatul dintre Casa Regală britanică şi România tine de realizarea unei strategii coerente pentru promovarea lanţului Carpatic de pe teritoriul României, dar şi de iniţierea unor proiecte punctuale, de la organizarea unui festival gastronomic, până la promovarea unor regiuni turistice în zona rurală, asigurarea finanţării pe infrastructura de turism în interiorul regiunilor promovate.
Ministrul ar putea să se întâlnească personal cu Prinţul Charles, în această vară, pentru a aprofunda discuţiile cu privire la acest proiect. Prinţul Charles ar trebui, în luna iulie, să viziteze România, într-o călătorie privată, el deţinând mai multe terenuri şi proprietăţi pe teritoriul ţării noastre.


Prinţul Charles este un vechi promotor al turismului românesc, apărând chiar şi într-o emisiune britanică în care Transilvania era prezentată ca un loc al mitului şi legendei unde "urletul lupilor îţi dă fiori în aerul răcoros al nopţii".
În film, Prinţul Charles glumeşte, spunând că, potrivit arborelui sau genealogic, este descendent al lui Vlad Ţepeş.  "Genealogia arată că sunt urmaşul lui Vlad Ţepeş. Astfel că am legătură cu România", spune Alteţa Sa.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro