Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 12:01:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Insula pisicilor:felinele sunt de 6 ori mai numeroase decât oamenii


4 martie 2015

O insulă din sudul arhipelagului japonez, Aoshima, este un adevărat rai al pisicilor. Aici trăiesc peste 120 de feline şi doar 22 de oameni, majoritatea pescari bătrâni, relatează digi24.ro.

De când insula cu multe pisici a devenit celebră, zeci de turişti vin aici pentru a o vizita.

„Am venit aici pentru a mă relaxa. Şi ce am găsit? Multe pisici şi o femeie care le dădea de mâncare. Este distractiv, o să revin aici”, a povestit o turistă, Makiko Yamasaki.

Pisicile au fost aduse pe insulă în urmă cu mai mulţi ani, pentru a prinde şoarecii din mica localitate de pescari. În timp, numărul lor a crescut vertiginos pentru că nu au niciun duşman care să le pună viaţa în pericol.

„Este un lucru bun faptul că oamenii care vin pe insulă găsesc pisicile liniştitoare. Sper că pisicile nu vor deveni o povară pentru oamenii care locuiesc aici”, a explicat un localnic, Hidenori Kamimoto.

Aoshima nu este singura „insulă a pisicilor” din Japonia. În arhipelag există vreo 12 astfel de insule mici unde numărul felinelor îl depăşeşte pe cel al oamenilor, potrivit „The Atlantic”.

Pisicile din Aoshima, care sunt de 6 ori mai numeroase decât oamenii, cutreieră portul şi casele abandonate din micul sat pescăresc al insulei liniştite. Felinele prind peşti, dar sunt hrănite şi cu mâncare specială de locuitorii insulei.

Mica insulă a devenit recent foarte populară pe internet, ceea ce a făcut ca numărul turiştilor să crească, existând pericolul ca vizitatorii prea numeroşi să îi copleşească pe localnici.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro