Vineri, 29 martie 2024 - 8:24:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


BASF caută „Eroii Viitorului” printre liceeni


22 ianuarie 2015

BASF – companie germană, lider mondial în domeniul chimiei - impreună cu partenerii de la Societatea de Chimie din România, lanseaza Concursul de Stiinţe “Eroii Viitorului”, prin care promoveaza relatia dintre dezvoltarea sustenabila si stiintele naturii in randul elevilor de liceu. Competitia isi propune sa ii faca pe tineri constienti de problemele de mediu din comunitatile in care traiesc si ii provoaca sa identifice o rezolvare pentru ele. Astfel, tinerii pot propune solutii pentru probleme legate de energie, apa, transport, spatiu verde, deseuri sau pot identifica o alta tema pe care sa o rezolve. Concursul “Eroii Viitorului” demareaza in luna ianuarie 2015 si se va desfasura in toate ţarile Europei Centrale si de Est, printre care se numără  si România. Până la data de 1 februarie curent, elevii şi profesorii coordonatori se pot înscrie la acest concurs.

 “De-a lungul unei istorii de 150 de ani a BASF, numeroase descoperiri tehnologice au contribuit la dezvoltarea sustenabila, pornind de la materiale inovatoare care permit utilizarea cat mai eficienta a energiei, pana la componente auto moderne si sustenabile”,  explica Filip Dvorak, Head of Communications & Government Relations, BASF Europa Centrala. “Obiectivele concursului de stiinte ‘Eroii Viitorului’ sunt familiarizarea tinerei generatii cu conceptul de sustenabilitate, precum si cu stiintele care joaca un rol important in cadrul acestuia, si aplicarea cunostintelor dobandite de acestia in lumea reala. Credem ca tinerii inventatori de astazi vor deveni cercetatorii de maine”, a completat Filip Dvorak.

 “In baza experientei noastre obtinute in urma concursului ‘Chain Reaction’, stim ca elevii sunt foarte deschisi sa participe in proiecte care presupun, dincolo de bune cunostinte teoretice, multa creativitate, lucru in echipa si exercitiu practic. Astfel, proiectul ‘Eroii Viitorului’ vine cu o noua provocare, aceea de a-i implica pe tineri in comunitatea in care traiesc, de a identifica o anumita situatie pe care ei considera ca o pot rezolva si sa sugereze o solutie pentru aceasta”, a declarat si Luminiţa Teodorescu, Managing Director BASF România.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro