Vineri, 19 aprilie 2024 - 6:26:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cea mai furată carte în 2014 în România


26 ianuarie 2015

Volumul „Omul obsedat de cărţi”, care spune povestea unui hoţ de cărţi rare, este cea mai furată carte din România în 2014. În clasamentul întocmit de editori şi librari apar şi volume semnate de Andrei Pleşu şi, pentru al doilea an la rând, Lucian Boia.

Să-l lovească damblaua pe cel care fură cartea aiasta, o ia cu împrumut ori nu o dă înapoi stăpânului ei”. Cu acest blestem, dintr-un manuscris medieval din Barcelona, începe una dintre cele mai furate cărţi din 2014 - „Omul obsedat de cărţi”, scrisă de Allison Hoover Bartlett. Ameninţarea pare să nu îi fi impresionat pe hoţi, ci mai degrabă le-a stârnit curiozitatea.

Alexandra Florescu, reprezentanta unei edituri: Este o carte scrisă de o faimoasă jurnalistă din America, care s-a pregătit foarte mult pentru un articol despre hoţii de cărţi şi a ieşit această carte pe tema asta, a oamenilor chiar obsedaţi de cărţi, încât le urmăresc, le vânează şi apoi le fură.

În topul celor mai furate volume din librăriile româneşti se mai află Urzeala tronurilor şi Jocurile Foamei, cărţile care stau la baza unui serial TV şi a unei trilogii cinematografice de mare succes. Dar şi Despre frumuseţea uitată a vieţii, de Andrei Pleşu, şi Balcic, scrisă de Lucian Boia. Cei care au uitat anul trecut să treacă pe la casele de marcat au fost interesaţi şi de ghidurile de conversaţie.

Printre cele mai furate volume regăsim şi cărţi şcolare. În top este un atlas geografic, semnat de Octavian Mândruţ. Preţul - 35 de lei. Ca să evite astfel de situaţii, librarii îşi îmbunătăţesc sistemele de securitate.

Hoţii de cărţi care sunt prinşi riscă amenzi sau pedepse cu închisoarea de la şase luni la trei ani.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro