Vineri, 26 aprilie 2024 - 8:31:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O voce pentru suflet, un suflet pentru muzica


22 august 2017

L-am cunoscut pe acest om personal acum cativa ani! La inceput nu am stiut cine este si nici nu am intrebat! Pana cand a inceput sa cante! Facea parte dintr-un cerc comun de prieteni, dar nu l-am auzit niciodata cantand! Am simtit atunci zeci de suflete care ii ascultau muzica si care erau incantati de ceea ce priveau. Tot atunci am schimbat primele impresii. Era un tanar cu un bun simt iesit din comun, comunicativ, chiar simplu, un om agreat si in cercurile parfumate si in cele cotidiene. Vocea lui mi-a ramas in suflet, l-am urmarit pe youtube, ii ascultam fiecare melodie.

Am descoperit un suflet deosebit de sensibil, cald, care transmite emotie in fiecare cuvintel. Atunci am inceput sa citesc despre el. Iata ce am gasit:

Valentin Dinu (n. 17 martie 1989, Ploieşti) este un solist cu o voce deosebita care s-a facut remarcat la concursul “Romanii au talent”, unde a urcat pana in finala. A iubit muzica de mic copil si muzica l-a iubit pe el!

Valentin Dinu s-a născut pe 17 martie 1989 în Ploieşti, judeţul Prahova într-o familie de muzicieni cu cinci copii. Mama sa a urmat liceul de muzică din Ploieşti la clasa vioară, iar tatăl său cântă la chitară şi vocal. Dinu a copilărit ascultând muzica unor artişti precum Michael Jackson, Stevie Wonder, Al Jarreau sau Lionel Richie.

Deoarece familia sa avea o situaţie materială proastă, Dinu a renunţat la şcoală dupa clasa a zecea şi s-a angajat la un depozit de materiale unde a lucrat timp de doi ani. La vârsta de 19 ani s-a căsătorit şi are un băiat pe nume Dragoş-Andrei. A renunţat la slujba de la depozit şi s-a angajat la o spălătorie de maşini, primind un salariu mai mare şi reuşind astfel să îşi întreţină soţia şi copilul. S-a prezentat la preselecţiile Românii au talent în speranţa că va câştiga bani să îşi ajute familia şi să îşi cumpere o casă.

La preselecţii a interpretat piesa „Cât de frumoasă eşti” a lui Mihai Trăistariu, trecând mai departe cu trei de „da”. În următoarea rundă a competiţiei a cântat piesa lui Michael Jackson „You Are Not Alone”, înaintând în finală pe prima poziţie în funcţie de numărul de voturi ale telespectatorilor. În finala competiţiei a interpretat piesa „End of the Road” a formaţiei americane Boyz II Men,  clasându-se pe poziţia a treia cu 16,26% din voturi, în urma contratenorului Narcis Iustin Ianău şi a rapperului Adrian Ţuţu.

In 2011, Valentin Dinu facea senzatie pe scena “Romanii au Talent”, vocea lui, dar si atitudinea calda cucerind rapid inimile romanilor.  O data cu aprecierea telespectatorilor, acesta a reusit sa castige si simpatia Andrei, cantareata marturisind in repetate randuri ca este preferatul ei. "Valentin Dinu a fost preferatul meu din primul sezon 'Romanii au talent'. Atunci i-am promis ca, indiferent de locul ocupat in finala, vom face un duet. Valentin este o voce foarte buna si sper sa ajunga cat mai sus”, declara frumoasa vedeta, in urma cu aproape patru ani. Chiar daca nu a castigat marele trofeu, talentul i-a adus lui Valentin Dinu sustinerea Media ProMusic, sub umbrela careia ploiesteanul a lansat in urma cu trei ani, melodia “Sunt ok”, un duet cu What’s Up, care a strans peste 1,7 milioane de vizualizari pe Youtube.

Iar promisiunea a fost indeplinita, chiar de 1 Decembrie 2011, atunci cand Andra  si Valentin Dinu cantau impreuna, in direct, in emisiunea lui Catalin Maruta, Happy Hour. Duetul “I believe I can fly” a ajuns imediat la sufletul oamenilor, adunand peste 1 milion de vizualizari pe Youtube, intr-o perioada destul de scurta de timp.  “Aceasta colaborare nu se va opri aici. Eu cred in talentul lui" , declara Andra, la acel moment, artista tinandu-si si de aceasta data promisiunea. Cei doi urcau impreuna pe scena de la Festivalul Brazilor de Craciun, pe 9 decembrie, intr-un recital emotionant. Insa, se pare ca toate astea nu au fost suficiente pentru ca Valentin Dinu sa aiba parte de cariera la care a visat.

Dupa succesul inregistrat cu piesa “Intr-o zi”, interpretata cu Anya, Valentin Dinu revine cu un nou single, “Perfecta”, o colaborare inedita cu Colin!

“Ma bucur foarte tare ca lansez o melodie alaturi de Colin, un artist extrem de talentat!”, a spus Valentin Dinu.

Piesa, compusa de Andrei Tostogan si Calin Goia, solistul trupei Voltaj, este de fapt o declaratie de dragoste, cu un mesaj emotionant. “M-am indragostit de melodie inca din prima clipa. Ma regasesc in versurile sale, cred ca multa lume se va regasi in text. Sper sa ajunga la sufletele oamenilor si, bineinteles, in topurile muzicale! Ii dedic acest nou single sotiei mele”, a adaugat artistul.

“‘Perfecta’ este prima balada pe care o cant, motiv pentru care am fost nevoit sa am o interpretare mai ‘dulce’. A fost o provocare, dar sunt incantat de rezultatul final si bucuros ca am putut canta cu Valentin Dinu, un artist cu o voce nemaipomenita”, a spus Colin.

Valentin este o valoare a orasului Ploiesti, o valoare neexploatata si care incearca singura sa razbeasca intr-o lume de impresari neabordabili, acolo unde talentul nu poate tine loc nici de noroc si nici de bani!

 

Camelia Voicu

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro