Joi, 28 martie 2024 - 2:14:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Muzician român medaliat cu aur la una dintre cele mai dure competiţii internaţionale


4 iulie 2015

Violoncelistul român Andrei Ioniţă a fost medaliat cu aur în Rusia. El a câştigat concursul internaţional „Ceaikovski” la secţiunea „Violoncel”, informează digi24.ro.

Andrei Ioniţă, în vârstă de 21 de ani, este primul român care a câştigat un premiu în cadrul competiţiei organizate în Rusia. El a obţinut premiul întâi la categoria „Violoncel” şi va primi un premiu în valoare de 30.000 de dolari pentru performanţa sa.

Acest concurs care are loc din patru în patru ani este una din cele mai prestigioase competiţii muzicale din lume şi a ajuns la cea de a 15-a ediţie. Anul acesta, pentru secţiunea „Violoncel”, competiţia s-a desfăşurat la Saint Petersburg Philharmonic.

Totodată, International Tchaikovsky Competition este şi una dintre cele mai dure competiţii de muzică clasică din lume, atât prin repertoriul extrem de solicitant pentru solist, cât şi prin presiunea asupra concurenţilor, provocată de o expunere mediatică foarte mare, notează hotnews.ro.

Concursul Ceaikovski are 4 categorii: Pian, Vioară, Violoncel şi Voce. La competiţie pot participa numai muzicienii de până în 30 de ani, iar audiţiile au loc la Moscova şi la Sankt Petersburg.

Andrei Ioniţă este absolvent al Şcolii de Muzică şi Arte Plastice Nr.1 din Bucureşti, secţia Violoncel, şi al Colegiului Naţional „Sfântul Sava”. Tânărul, care a început să studieze violoncelul la nouă ani, este, în prezent, student la Universitatea de Arte din Berlin, potrivit digi24.ro.

Până acum, muzicianul român a cântat la Opera din Berlin şi la Petit Palais din Paris. Tânărul cântă pe un violoncel din 1671, fabricat de Giovanni Battista Rogeri, donat de German Foundation for Musical Life.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro