Dirijorul concertului: Valentin Gruescu.
8 Martie e deja în calendarul sufletelor noastre, simbol de dragoste pentru tot ceea ce avem mai bun şi mai frumos în viaţă: fiinţa dragă de lângă noi - Mama, Soţia, Sora, Prietena, Colega..." În aceasta minunată seară, Corala noastră încearcă, cu emoţie şi bucurie, o declaraţie muzicală de dragoste şi preţuire pentru Dumneavoastră. Ne-am dori să fim trubaduri, poeţi înflacăraţi, cavaleri înaripaţi, ne-am dori, fie şi pentru un minut, să fim Zei a Dragostei, spre a vă aşterne, la picioare, o parte din cele mai frumoase creaţii muzicale, într-un cuvânt un concert despre Dragoste.
De 43 de ani,de când fiinţăm drept Corala Danielescu, până nu de mult pe lângă Casa de cultură a sindicatelor, ne-am înţeles conştiicios rostul de a răsplăti prin Artă, sincer şi competent făcută, încrederea şi preţuirea Dumneavoasră. Împreună cu Directorul nostru onorific, dl.Ioan Bălcinoiu - recent pensionat - Corala Danielescu a scris şi scrie file de istorie în cultura corală românească, reprezentativitatea sa, la nivel naţional şi european, fiind deja un fapt recunoscut unanim. Suntem convinşi că împreună cu noul nostru director, Dragoş Grigorescu, vom duce mai departe faima muzicii corale româneşti...", a spus prezentatorul spectacolului, prof. George Enescu.
Cu maestrul Valentin Gruescu - la pupitru, şi cu Mihai Măniceanu - pian, Corala Danielescu a oferit, aseară, publicului prezent în Sala Marii Uniri din Palatul Culturii Ploieşti, un periplu muzical - universal şi naţional -, gândit ca un buchet de mărgăritare închinat drept ofrandă Reginelor Sufletelor Noastre.
Din program spicuim: The dance- un vals de dragoste de Edwgard Elgar, Madrigal italian, semnat de Jakob Arcadelt, Io ti vorria contar la pena mia – o declaraţie de dragoste temperamentală, specific madrigalului renascentist Italian, Mama – de Ioan D. Chirescu, Cântecul fusului – de Valentin Gruescu (solistă mezzo-soprana Cristina Trandafir), Floare albastră – de Vasile Spătărelu ( solişti: mezzo-soprana Janina Spiridon Stanciu, soprana Daniela Popa, baritonul Bogdan Stelian Dumitru), Balada perechilor imaginare – metaforă muzicală, de Horia Moculescu, La joc – o piesă din folclorul românesc, fântână nesecată a inspiraţiei şi bunului gust, Sării Mândra – de Sabin Păutza, piesă în stilul strigăturilor satirice, cu accente deloc străine de spiritual genialului nostrum concitadin, Nichita Stănescu.
O prezenţă inedită în spectacol a fost Ana Raicu, elevă în clasa a II-a B, Colegiul de Artă Carmen Syilva Ploieşti, care studiază vioara la clasa maestrului prof. Nicolae Comăniţă.
În incheierea concertului, membrii Coralei, împreună cu Sala, au cântat LA MULŢI ANI, DRAGI REGINE ALE INIMII NOASTRE!