Miercuri, 10 august 2022 - 2:59:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

„Moldova 1” vine în România


3 februarie 2014

Postul public de televiziune "Moldova 1" va fi retransmis, în curând, şi în România. Executivul de la Chişinău a aprobat un acord de colaborare cu guvernul de la Bucureşti, prin care operatorii de cablu din R. Moldova sunt obligaţi să retransmită postul public de televiziune românesc TVR, iar cei din România – canalul "Moldova 1", anunţă trm.md.

Natalia Gherman, ministrul Afacerilor Externe, susţine că prin acest acord părţile vor garanta libertatea de recepţie şi de retransmitere a serviciilor de programe ale radiodifuzorilor publici,  fără a impune vreo condiţie ce ţine de licenţă sau autorizarea prealabilă, scrie ziarulnational.md

Deocamdată, nu se ştie data când va ajunge postul moldovenesc de televiziune în România. Ştim doar că acordul dintre guvernele celor două state în domeniul retransmiterii serviciilor de programe ale radiodifuzorilor publici este semnat pe un termen de 10 ani, cu posibilitatea de prelungire. Potrivit documentului, operatorii de cablu din R.Moldova sunt obligaţi să transmită postul public din România, după ce mai bine de şapte ani acesta a fost absent de pe piaţa media moldovenească.

Republica Moldova a avut un litigiu cu Societatea Română de Televiziune privind retragerea dreptului de difuzare pe teritoriul Republicii Moldova din anul 2007. Ulterior, acest litigiu a fost soluţionat pe cale amiabilă şi s-a convenit retransmisia TVR în Moldova, care a devenit vizibil în R. Moldova din 1 decembrie 2013, dar numai în Chişinău şi pe o rază de până la 50 de km!?!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook
Top articole
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 4 august 2022
Autentificare
stiriactuale.ro