Joi, 21 noiembrie 2024 - 10:05:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Sâmburii amari de caise fac minuni asupra bolnavilor de cancer


3 martie 2014

Sâmburii amari de caise contin din belsug Vitamina B17, cunoscuta si sub denumirea de "amigdalina". La randul sau, amigdalina este considerata a avea efecte benefice in combaterea celulelor canceroase, stimuland sistemul imunitar sa le elimine din organism.

Vitamina B17 a fost izolata pentru prima data în anul 1950 de catre biochimistul dr. Ernest Krebs. Atunci când este digerata se descompune în glucoza, benzaldehida si cianura de hidrogen. Acesti compusi pot sa omoare celulele canceroase cam în acelasi fel în care o face si chimioterapia.

In cazul cancerului de san si al celui de plamani, curele de samburi amari de caise sunt recomandata pe perioade de pana la o luna, cu pauza de doua saptamani intre ele.

Pentru cancerul de colon se recomanda, in special, consumul caiselor proaspete, acestea contin pectina o fibra alimentara solubila. Atentie insa la cantitatea de samburi pe care o introduci in dieta. Acestia contin mici cantitati de cianura, de aceea se recomanda pauze intre cure, dar si un consum zilnic moderat.

Daca vrei sa ai mereu mintea limpede, consuma intre 5 si 8 samburi in fiecare zi. Acest miez hranitor din caisa contine fosfor, care tonifiaza memoria si ajuta la mentinerea unei stari alerte pe tot parcursul zilei. Acetilcolina si lecitina din miezul de caisa sunt alte doua substante care te ajuta in procesul de memorare.

MARE ATENTIE: sâmburii amari de caise, contin mici cantitati de cianura, iar consumul lor în doze mari si repetate, poate duce la intoxicatii mortale.

În literatura de specialitate se spune ca o cantitate de 50-60 de mieji consumati pe parcursul zilei pot induce coma si chiar decesul unui adult, dar în practica nu au fost înregistrate accidente de acest tip. Totusi, se recomanda respectarea dozelor zilnice de sâmburi pentru adulti, iar copiii sub 6 ani nu vor consuma zilnic mai mult de 2 sâmburi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 noiembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro