Vineri, 29 martie 2024 - 11:23:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


O furtuna magnetică uriaşă se apropie de Terra


3 octombrie 2013

Fluxul de masă coronală, ejectat în noaptea de duminică spre luni de Soare, a provocat o furtună magnetică de putere moderată, potrivit datelor Centrului de Prognoză a Climei Spaţiale al Administraţiei Naţionale Oceanice şi Atmosferice din SUA (NOAA), relatează RIA Novosti.

În noaptea spre luni, după cum au precizat experţii americani, s-a produs o ejecţie a unui flux important de plasmă, cât jumătate din discul solar.

Norul compus din sute de milioane de tone de plasma solară se aşteaptă să ajungă miercuri în apropierea Terrei, potrivit agenţiei de presă menţionate.

Conform NOAA, indicele Kp de tulburări geomagnetice se ridică în prezent la 6 unităţi, dar ar mai putea creşte, nu însă semnificativ, în următoarele ore. Indicele Kp exprima activitatea geomagnetică, pe o scara de la 1 la 9. Un indice de minimum 5 semnifică o furtună geomagnetică de mică putere.

Medicii atrag atenţia că, uneori, furtunile magnetice sunt însoţite de dureri de cap, migrene, palpitaţii, insomnie, o stare scăzută de vitalitate, căderi de tensiune. Oamenii de ştiinţă atribuie aceste modificări din organismul uman faptului că fluctuaţiile câmpului magnetic încetinesc fluxul de sânge capilar şi atunci debutează hipoxia tisulară (aport insuficient de oxigen la nivelul ţesuturilor).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro