Joi, 25 aprilie 2024 - 10:01:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Reîncepe lupta pentru Coroana României? „Îmi asum această datorie”


16 iulie 2017

Joi, la saloanele Jockey Club, s-a desfăşurat un eveniment organizat de Mişcarea pentru Regat şi Coroană, cu prilejul comemorării a 90 de ani de la urcarea Regelui Ferdinand la Cer şi a aniversării a 90 de ani de la urcarea Regelui Mihai pe tronul României.

Pe o reţea de socializare, Mişcarea pentru Regat şi Coroană a făcut public mesajul pe care Nicolae al României – exclus din Familia Regală de către Regele Mihai, după ce a intrat în conflict cu Principesa Margareta şi Radu Duda – l-a rostit la respectivul eveniment.

În cadrul acestuia, Nicolae a lăsat să se înţeleagă că nu va renunţa la Coroana de Rege al României.

„Rememorez alături de voi două evenimente cu mare semnificaţie în inimile românilor: 90 de ani de la moartea Regelui Ferdinand şi prima urcare pe tronul României a Regelui Mihai, bunicul meu. In ziua când a închis ochii, 20 iulie a anului 1927, Regele Ferdinand lăsa în urma lui o ţară întregită, cu identitate consistentă, şi o dinastie întemeiată pe valorile morale ale Regelui Carol I. Atunci când urcă pe tronul României, în ziua de 20 iulie a anului 1927, Regele Mihai este înscăunat conducător al unei ţări cu anvergură europeană, performantă cultural, economic şi industrial. Deşi la o vârsă fragedă, înţelege şi îţi asumă dificila misiune de continuator al Dinastiei şi conducător al poporului său printr-o istorie ce avea să se dovedească, nu de puţine ori, crudă şi neiertătoare.
Regele a reprezentat o lumină călăuzitoare în anii celui de-al doilea Război Mondial dar şi în deceniile întunecate ale comunismului românesc. Astfel, Regele Mihai, bunicul meu, a devenit un reper de identitate şi de moralitate pentru poporul său, până în prezent. Chiar dacă trăia în exil, Regele a rămas un model pentru poporul lui şi a căutat neîncetat modalităţi de a-şi ajuta tara lăsată în urmă.
Regele Mihai, de la a cărui primă urcare pe tron sărbătorim astăzi 90 de ani, a dus mai departe pilda înaintaşilor, devenind un adevărat simbol al datoriei şi devotamentului faţă de ţară.
Rememorăm împreună acele momente de istorie de acum 90 de ani şi sunt convins că putem fi mândri de înaintaşii noştri, care au dovedit că devotamentul faţă de ţară, simţul datoriei împlinite, demnitatea, curajul, cinstea, reprezintă adevăratele valori pe care se construieşte destinul unui popor.
Putem fi mândri de înaintaşii noştri dar, în acelaşi timp, trebuie să înţelegem că avem şi o datorie de îndeplinit: să ducem mai departe şi să consolidăm valorile şi principiile lăsate de aceştia.

Eu, Nicolae, îmi asum această datorie pe care înţeleg să o preiau de la înaintaşii mei, făuritori ai României moderne, şi să merg alături de poporul meu în făurirea propriului destin istoric.

Nicolae al României”, a fost mesajul lui Nicolae al României.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro