Joi, 28 martie 2024 - 5:40:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cristi Minculescu părăseşte trupa IRIS, pentru că s-a plictisit


29 august 2012

cristi-minculescuToni Şeicărescu este cel care îl va înlocui pe legendarul solist, iar decizia a fost luată în urma votului unanim al membrilor rămaşi în trupă Iris.

Solistul vocal al trupei Iris, Cristi Minculescu, părăseşte această formaţie, anunţă Realitatea Tv. Minculescu a fost solist vocal al trupei Iris timp de 32 de ani, una dintre cele mai iubite formaţii din România. Soţia sa a declarat pentru Realitatea Tv că nu e cazul să se facă speculaţii pe acest subiect: "Vorbim despre propria decizie luată de Cristi, care nu poate fi nicidecum speculată sau interpretată. Pur şi simplu, nu mai vrea să cânte. Şi-a început cariera în trupă de heavy-metal Harap Alb. În 9 ianuarie 1980, exact în ziua în care împlinea 21 de ani, a fost cooptat în trupă Iris, al cărui membru este şi astăzi. Este şi fondator al trupei Voltaj, alături de care a activat însă numai un an. În iunie, trupa Iris a sărbătorit, printr-un concert, trei decenii şi jumătate de existenţă în industria muzicală românească. Au participat aproximativ 15.000 de fani. În 2009, Cristi Minculescu a suferit o operaţie de transplant de ficat. "Am rămas toţi surprinşi de plecarea lui Cristi Minculescu", spune bateristul de la Iris. Nelu Dumitrescu, bateristul Iris, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX că decizia lui Cristi Minculescu de a părăsi trupa i-a uimit pe toţi membrii formaţiei şi a reamintit că solistul a mai plecat de două ori din trupă. "Am rămas toţi surprinşi. Îl cunosc pe Cristi (Minculescu, n.r.) de ani de zile. Ne-a chemat într-o zi şi ne-a spus că nu mai vrea să cânte", a declarat Nelu Dumitrescu. "A spus că în ţara asta nu se poate cânta aşa, că el are nevoie de bani mulţi şi că nu e mulţumit de ce câştigă", a spus bateristul. Ultimul concert al trupei în formula clasică va fi pe 2 septembrie, la Cluj-Napoca.

Legenda Cristi Minculescu

Vocea sa inconfundabilă, considerată de mulţi drept cea mai bună voce a rockului românesc, concertele fulminante, compoziţiile şi maniera proprie de interpretare, dar şi activitatea continuă de aproape 30 de ani l-au făcut una dintre principalele figuri ale lumii rock şi un artist considerat legendar. Începând din anul 1980 este vocalistul trupei de rock Iris. Cristi Minculescu reprezintă alături de Iris simbolul rezistenţei culturale pentru generaţii întregi de fani rock în perioada comunismului, şi, de asemenea, unul dintre puţinii artişti care au făcut legătura între acele generaţii şi cele actuale, el activând cu mare succes şi după 1990, până în prezent. La primul său concert cu Iris, pe data de 5 februarie 1980, „a fost de balamuc, moşule! N-au vrut ăia să mă primească la intrare. Eu le ziceam «Bă, sunt solistul de la Iris, am cântare», ăia nimic. «Pleacă, mă, că îi ştim noi pe băieţii de la Iris». I-am «rezolvat» până la urmă cu o sticlă de vodcă. Asta e, am dat şpagă la primul meu concert”, îi place lui Cristi să se amuze. Cristi Minculescu părăseşte Iris, în 1982, şi înfiinţează trupa Voltaj. În locul său, la Iris este adus ca vocalist Dan Bittman. În 1984 Dan Bittman pleacă la Holograf, iar în februarie 1985 Cristi Minculescu se întoarce la Iris, alături de care va rămâne până în ziua de azi. În total, Cristi Minculescu a înregistrat cu Iris 19 CD-uri şi DVD-uri, a întreprins sute de turnee şi şi-a pus o amprentă de neşters asupra trupei. Salutul „Bună seara, prieteni”, ajuns o emblemă personală, a devenit celebru, iar imaginea lui Cristi Minculescu este practic inseparabilă de cea a formaţiei Iris. În 1992, împreună cu Minculescu, în cadrul festivalului de la Cannes Iris ocupă locul II la secţiunea rock şi îi este consacrat un reportaj ce a fost difuzat pe postul MTV, fiind prima formaţie românească ce a fost difuzată pe celebrul post.

IRIS cu Toni Şeicărescu

Nelu Dumitrescu a declarat că alegerea de a-l înlocui pe Cristi Minculescu cu Toni Şeicărescu a fost luată în urma votului unanim al membrilor rămaşi în trupă. "Toţi s-au gândit la el, pentru că este un fan Iris", a spus Dumitrescu. "Iris nu este nici formaţia mea, nici a lui Cristi Minculescu, este a poporului acestuia", a adăugat Nelu Dumitrescu. Bateristul a spus că trupa Iris intenţionează să lanseze, în septembrie, un single cu noul solist. Totodată, Nelu Dumitrescu a subliniat faptul că este a treia oară când Cristi Minculescu părăseşte trupa. În 1982, Cristi Minculescu a plecat din Iris ca să cânte cu o altă formaţie, Voltaj, dar s-a întors. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în 1990, când Minculescu a plecat în Elveţia, dar a revenit în Iris.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro